Українці шляхом голосування обрали нову назву для "коньяку України" / Фото УНІАН

Українці шляхом онлайн-голосування обрали нову назву, яка використовуватиметься замість "коньяку України", йдеться на сторінці проекту "Географічні зазначення в Україні" в Facebook.

За результатами голосування, найбільшу кількість, 25,6% голосів, набрала назва "Український бренді/Бренді України".

Крім того, за назви "Бурштин/Бурштинок/Бурштиняк" українці віддали 9,4% голосів, за "Гайстер" - 8,5%, "Дубовик/Дубняр" - 7,2%, "Брунат" - 5,3%, "Каннук" - 4,5%, "Укрньяк/Украньяк" - 4,3%, "Сонцедар/Сандарам/Виндар" - 3,3%, "Бревіс" - 3%.

Відео дня

Решта варіантів набрали менше 3% голосів.

Читайте такожСтало відомо, як подорожчає алкоголь у 2019 році

У проекті зазначили, що в кінці січня Міністерство аграрної політики і продовольства України планує нараду з виробниками коньяку України для обговорення нової назви, де будуть представлені результати голосування.

Як повідомляв УНІАН, у грудні 2018 року Міністерство економічного розвитку і торгівлі почало реєстрацію першого в Україні продукту харчування і захищеним географічним позначенням походження - "гуцульська овеча бриндзя".

Довідка УНІАН. "Географічні зазначення в Україні" - проект, який фінансується Європейським Союзом та реалізується протягом 2017-2020 років. Проект покликаний допомогти Україні розробити систему позначення товарів із властивостями та репутацією, зумовленими переважно місцем походження.