Медведев пригрозил Украине «жесткими мерами» из-за ЕС и выхода из СНГ / Reuters

Росії доведеться прийняти заходи щодо захисту російського аграрного ринку в рамках процедур Всесвітньої торгової організації, якщо Україна вийде зі Співдружності незалежних держав або підпише економічну частину угоди про асоціацію з ЄС, заявив російський прем'єр Дмитро Медведєв, передає РІА Новини.

"Якщо підуть зі Співдружності незалежних держав або підпишуть договір про асоціацію з Європейським Союзом, а вони, у всякому разі, про це говорять, я маю на увазі нинішніх керівників, які ніби до цього прагнуть, - в цьому випадку нам доведеться переглянути умови співпраці в галузі аграрного бізнесу з нашими українськими колегами і прийняти заходи щодо захисту російського аграрного ринку в рамках процедур Всесвітньої торгової організації", - сказав Медведєв.

Читайте такожБілорусь очолила СНД замість України

Відео дня

"Це жорстке рішення, але нам доведеться піти на це, якщо такі рішення будуть прийняті, тому що для нас найважливіші інтереси наших, вітчизняних сільгоспвиробників, а не якихось інших, нехай навіть тих, які живуть у близьких нам країнах, це всі повинні розуміти", - додав прем'єр.

Як повідомляв УНІАН, 19 березня секретар Ради національної безпеки та оборони України Андрій Парубій заявив про те, що Україна має намір почати процедуру виходу з СНД.
 

21 березня Україна та Європейський Союз підписали політичну частину Угоди про асоціацію.

За підсумками церемонії підписання прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Україна відразу після президентських виборів буде готова підписати й економічну частину угоди.

Наприкінці березня комісар ЄС із питань розширення та політики добросусідства Штефан Фюле заявив, що економічна частина Угоди про асоціацію між Україною і Євросоюзом може бути підписана вже в червні.