По всій Україні запроваджують графіки відключень / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Останнім часом нестача електроенергії в Україні спостерігається саме під час пікових годин споживання.

Про це УНІАН повідомив генеральний директор "ЕнергоДжерела" та експерт з енергетичних питань Андрій Закревський. За його словами, в Україні є до 8 ГВт електроенергії, яку виробляють атомні електростанції. При цьому пік споживання електроенергії становить до 17 ГВт. 

Експерт пояснив, що Україна має технічні можливості отримувати допомогу з-за кордону у 3.7 ГВт. Враховуючи, що під час піку споживання потрібно 17 ГВт, то взяти цю різницю просто немає де.  

Відео дня

"В будь-якому випадку пікова нестача електроенергії в нас є і буде. Останнім часом, коли в нас пікова нестача сягає більше 11 ГВт, які ми можемо отримувати, то саме в цей момент починаються заплановані відключення", - сказав Закревський. 

Дефіцит в енергосистемі України: що відомо 

Раніше експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук пояснив, що в Україні існує проблема з виробництвом електроенергії

У компанії-постачальника електроенергії YASNO також розповіли, що в енергосистемі критично не вистачає генерації та імпорту для поточного рівня споживання. 

16 травня радник прем'єр-міністра України, член наглядової ради "Укренерго" Юрій Бойко зазначив, що через масовані ракетні обстріли енергетична система зазнала масштабних руйнувань, тому обмеження можуть тривати до кінця літа.  

Вас також можуть зацікавити новини: