У Києві підвищили тарифи на воду / фото УНІАН

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), затвердила нові тарифи на послуги з водопостачання та водовідведення для «Київводоканалу».

Читайте такожУкраїнцям запропонують "страхову" ціну на газ: що це значить

Відповідну постанову регулятора було прийнято на черговому засіданні.

Відео дня

Згідно з рішенням, тариф на централізоване водопостачання для споживачів становитиме 9,86 грн за 1 куб. м, що на 9,43% більше за чинний тариф.

При цьому тариф на водовідведення становитиме 7,49 грн за 1 куб. м, що на 6% нижче за чинний тариф.

Також регулятор вніс зміни до тарифів для споживачів, які є суб'єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення.

Так, тариф на централізоване водопостачання для цієї групи споживачів становитиме 3,69 грн за 1 куб. м (+1,9% до чинного), а тариф на водовідведення - 2,41 (-8,7%)

Тарифи наведено без урахування ПДВ.

Довідка УНІАН. «Київводоканал» - комунальне підприємство у сфері водопостачання та водовідведення в Києві, яке відповідає за забір, підйом води з поверхневих і підземних джерел водопостачання, очищення відповідно до вимог технологічних регламентів, транспортування, подачу питної води споживачам. Обслуговування водопровідних мереж здійснюють 11 водопровідних експлуатаційних районів і служба експлуатації водогонів.