Ілюстрація / REUTERS

Міністри фінансів країн Євросоюзу прийняли рішення не допускати обіг на території ЄС Facebook Libra або будь-якого іншого стейблкоїна (криптовалюти, прив'язаної до запасів звичайних валют або фізичних товарів)

За підсумками наради вони прийшли до висновку, що досі неможливо сказати, які ризики несе поява нового платіжного засобу, передає РБК з посиланням на Reuters.

Також міністри заявили про необхідність розробити спеціальні закони, які регулюватимуть обіг криптовалют на території ЄС. За словами комісара Євросоюзу з фінансових питань Валдіса Домбровскіса, відповідна робота вже почалася.

Відео дня

Читайте такожЦукерберг назвав головну умову для запуску криптовалюти Libra від Facebook

Крім цього, у Брюсселі займаються створенням власної цифрової валюти, яка повинна стати законною альтернативою криптовалютам, створеним приватними компаніями. Вона буде необхідна у випадку, якщо звичайні розрахунки в Європі стануть занадто дорогими.

Facebook Libra, у створенні якої крім Facebook брали участь 20 різних компаній, повинна бути запущена в червні наступного року. Перспективи криптовалюти погіршилися після того, як з проекту в жовтні вийшли Mastercard і Visa, однак інші учасники заявили про рішучість продовжити проект.