Ілюстрація REUTERS

Корпорації Visa і Mastercard, а також низка інших фінансових компаній мають намір відмовитися від співпраці з компанією Facebook в справі розробки електронної валюти Libra.

Читайте такожЄврокомісія хоче контролювати криптовалюти по-новому

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на джерела.

Відео дня

За їх даними, причиною для ймовірної відмови у фінансуванні стала критика цієї криптовалюти з боку американської та європейської влади.

Зокрема, міністр фінансів США Стівен Мнучін в липні зазначив, що американська адміністрація "висловлює дуже серйозну стурбованість тим, що Libra може бути використана особами, які займаються відмиванням грошей, а також фінансуванням тероризму".

Президент США Дональд Трамп у свою чергу зазначив, що Libra, на його думку, матиме "низьку стабільність і надійність".

Міністри фінансів країн G7 попередили, що криптовалюта від Facebook може негативним чином вплинути на функціонування міжнародної валютної системи.

Як повідомляв УНІАН, Facebook в червні поточного року оголосила, що планує випустити в обіг власну криптовалюту Libra наступного року.

За словами представників компанії, зробити переказ цифрової валюти буде так само просто, як відправити текстове повідомлення на телефон. Функціонування нової валюти буде засноване на технології блокчейн - децентралізованої бази даних, пристрої зберігання інформації, який не підключений до віддаленого сервера.

Низка найбільших американських корпорацій, включаючи Visa, Mastercard, PayPal та Uber, раніше заявили, що мають намір вкласти 10 мільйонів доларів у створення консорціуму, який керуватиме Libra.