Ілюстрація REUTERS

Міністерство фінансів України зобов'язало банки, уповноважені на виплату зарплат бюджетникам, в тримісячний термін – до 10 квітня – представити ряд документів, пригрозивши в іншому випадку позбавити статусу уповноваженого банку.

Читайте такожПенсії-2020: військових і силовиків додали грошей

Як повідомляється на сайті Мінфіну, з 10 січня Кабінет міністрів змінив порядок відбору уповноважених банків для виплат пенсій і зарплат працівникам бюджетних установ, чим і викликана необхідність направити інформацію.

Відео дня

У переліку необхідних документів підтвердження Національного банку про відсутність за останні шість місяців обмежень на проведення операцій, інформація про наявність щодо банку або його власників, або пов'язаних осіб санкцій протягом останніх 12 місяців, а також інформацію про перелік послуг та граничне значення їхніх показників, які банк зобов'язується виконувати при отриманні статусу уповноваженого.

За інформацією Мінфіну, на підставі отриманої інформації він сформує перелік уповноважених банків, який за наявності змін буде щомісяця оприлюднювати на своєму офіційному веб-сайті.

«Уповноважені банки, які до дня набрання чинності постанови уряду були визначені переможцями конкурсу на право виплати пенсій, грошової допомоги та заробітної плати працівникам бюджетних установ і в тримісячний термін не забезпечили виконання вимог постанови уряду, припиняють виконання функцій уповноваженого банку», - попередили в Мінфіні.

Також повідомляється, що банки, які планують отримати статус уповноважених, повинні надати зазначені документи до 31 січня, а в подальшому - до останнього робочого дня місяця.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України наприкінці грудня прийняв рішення зняти обмеження щодо переліку банків, через які українці можуть отримувати виплати заробітної плати, пенсії або соціальної допомоги, що дозволить їм самостійно вибирати банк для отримання даних коштів.