Курс євро знизився на 16 копійок - до 30,27 грн/євро / фото УНІАН

Національний банк України на четвер, 26 березня, встановив офіційний курс гривні до долара США на рівні 27,96 грн/дол., тобто гривня, після зміцнення долара у вівторок на 34 копійки, знову впала на 19 копійок.

Читайте такожПредставник України в МВФ розповів про негативні наслідки для економіки у разі оголошення дефолту

Згідно з даними на сайті НБУ, офіційний курс гривні до євро на четвер встановлений на рівні 30,27 грн/євро, що на 16 копійок нижче за попередній показник.

Відео дня

На міжбанківському валютному ринку котирування гривні до долара до 16-00 становили 27,98/28,01 грн/дол., до євро – 30,22/30,25 грн/євро.

Вартість долара США в обмінних пунктах Києва в середу становила 28,25 грн за долар, а вартість євро - 30,50 грн.

Як повідомляв УНІАН, на українському валютному ринку два тижні спостерігався підвищений попит на валюту, викликаний погіршенням настроїв учасників ринку через поширення у світі коронавірусу, проте вже під кінець минулого тижня ажіотаж на валютному ринку почав падати, оскільки українці продали валюти більше, ніж купили.

У НБУ заявили, що не вводитимуть обмеження на валютному ринку України й продовжать згладжувати надмірні коливання за допомогою продажу валюти з резервів.

На позаминулому тижні регулятор витратив на підтримку гривні 981,6 млн дол., а минулого – понад 1 млрд дол., однак 24 березня НБУ вперше за два тижні не проводив інтервенції з продажу валюти для згладжування коливань.

За інформацією НБУ, поточний обсяг резервів перевищує 24 млрд дол.

У 2019 році Нацбанк поповнив резерви за допомогою покупки валюти на міжбанківському валютному ринку на 7,9 млрд дол.