diamantbank.ua

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб планує почати виплати вкладникам "Діамантбанку" в останній декаді травня.

Як повідомляється на сайті Фонду, загальна сума можливого відшкодування вкладникам банку його звітності становить майже 1,3 мільярда гривень, з яких 50 мільйонів гривень припадає на фізосіб - підприємців.

Читайте такожБанкрутство "Діамантбанку" пов'язане з арештом Мартиненка - екс-голова фінустанови

Відео дня

За оцінками Фонду, 96% всіх вкладників банку отримають свої кошти в повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану суму відшкодування.

При цьому Фонд зазначив, що позичальники банку-фізичні особи можуть здійснювати планові платежі для погашення кредитів через відділення "Діамантбанку" та установи інших банків, а рахунку для перерахування коштів у період тимчасової адміністрації змінюватися не будуть.

Як повідомляв УНІАН, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ввів тимчасову адміністрацію в "Діамантбанк" (м. Київ) на підставі рішення Національного банку про визнання банку неплатоспроможним.

"Діамантбанк" працював на ринку України з 1993 року і на початок року посідав 24-е місце за обсягом активів серед 93 працюючих банків.

За інформацією НБУ, на 24 квітня ключовими власниками "Діамантбанку" були Давид Жванія, Ігор Керезь, Андрій Щукін і В'ячеслав Циганенко.