Для солдатів-строковиків передбачили доплати від двох до шести тисяч гривень / фото t.me_V_Zelenskiy_official 4

Адвокат Андрій Новак прокоментував рішення Верховної Ради про збільшення доплати військовослужбовцям строкової служби. 

Як повідомив він в ефірі інформаційного телемарафону, в цьому законопроекті йдеться про те, що доплати будуть від двох до шести тисяч для солдатів-строковиків, які зараз перебувають на строковій службі вже понад двох років без ротації.  

"Матеріальне становище солдатів строкової служби бажає кращого. І грошове забезпечення там невелике. В нас строкова служба становить один рік. Але враховуючи, що в нас розпочалась війна, оголошено воєнний стан, відповідно ні про який закон щодо демобілізації строковиків мови йти не може. Відповідно нових солдат строкової служби не набирають, старих не звільняють. Тому вони вимушені перебувати в військових частинах у розпорядженні строкової служби", - сказав адвокат. 

Він також відмітив, що теоретично армія повинна забезпечувати строковиків необхідним мінімумом для життя.  

Доплати військовим-строковикам - що повідомлялося

Як повідомляв УНІАН, за ухвалення законопроекту в першому читанні від парламентської робочої групи "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань, пов’язаних із проходженням військової служби під час дії воєнного стану" (реєстраційний номер 9342) проголосувало 333 народних депутатів. 

Законопроектом передбачено, що під час дії воєнного стану військовослужбовцям щомісячно виплачується додаткова винагорода від 30 тисяч до 100 тисяч гривень пропорційно часу виконання бойових (спеціальних) завдань у порядку, розмірах та на умовах, встановлених Кабінетом Міністрів України. Крім того, пропонується військовослужбовцям строкової служби щомісячно виплачувати додаткову винагороду в розмірі 6 тисяч гривень.