Курс гривні до долара 20 Червня залишився на попередньому рівні - 37,30 грн/дол. / ілюстрація REUTERS

Курс долара в Україні найближчим часом залишатиметься стабільним навіть у разі загострення обстановки на фронті і досить низьких обсягах залучення коштів від розміщення ОВДП. Головна умова для цього - стабільна фінансова допомога Заходу.

Такий прогноз зробив аналітик Олексій Козирєв, зазначивши, що поки гривні особливо нічого не загрожує, передає "Мінфін".

"Рішення НБУ зберегти облікову ставку на рівні 25% річних і послаблення регулятора в частині погашення нашими компаніями кредитів, залучених міжнародними та державними фінансовими організаціями, не матимуть негативного впливу на ситуацію на міжбанку", - додав експерт.

Відео дня

На його думку, це не такі значні суми, порівняно з обсягами валютних позик, які залучав український бізнес за кордоном у приватних структур.

Крім того, надходження міжнародної допомоги надійно страхують наші золотовалютні резерви України, впевнений Козирєв.

Курс долара в Україні - скільки коштує долар 20 червня

Як писав УНІАН, у банківських обмінниках Києва курс гривні до долара 20 червня залишився на попередньому рівні - 37,30 грн/дол. Щодо євро курс гривні послабився на 8 копійок і склав 40,98 грн/євро.

А курс готівкового долара у "ПриватБанку" 20 червня залишився на рівні попереднього дня - 37,25 грн за долар. Курс долара на карткові розрахунки в банківській установі склав 37,45 грн, євро - 40,65 грн.