Нардеп розповів, чи будуть ТЦК блокувати рахунки / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, УНІАН

В законопроекті про єдиний реєстр військовозобов’язаних немає норми про блокування рахунків та заборону на користування майном у разі неявки до ТЦК. Про це в ефірі "Еспресо" повідомив народний депутат Михайло Цимбалюк.

"Хотілося б пояснити щодо єдиного електронного кабінету військовозобов’язаних. Верховна Рада вже ухвалила законопроект про електронний реєстр… Він діятиме. Втім, у версії, яку ми очікуємо, не буде права керівнику ТЦК звертатись до варіанту блокування рахунків і заборони на користування майном у разі неявки… до військкомату", – повідомив він.

Також нардеп розповів про інші деталі законопроекту про єдиний реєстр військовозобов’язаних, який він вважає важливим.

Відео дня

"Ми очікуємо, що він стане законом. Насправді мова йде про реєстр усіх військовозобов’язаних. У базу даних буде вноситись вся інформація про громадянина. Тобто, після ухвалення президентом цього законопроекту, ТЦК матиме право, зокрема Міноборони, як власник цього реєстру, надсилатиме в електронний кабінет повідомлення про необхідність з’явитись до ТЦК", – додав парламентар.

Реєстр військовозобов’язаних

Верховна Рада України ухвалила закон, який передбачає автоматичне надання статусу учасника бойових дій та удосконалення реєстру військовозобовʼязаних. Документ – частина закону, який регулює, як проходитиме мобілізація у 2024 році. До реєстру буде входити певна інформація.

За словами нардепа Мар’яни Безуглої, у фінальну версію законопроекту про цифровізацію армії не потрапили деякі важливі пункти.  Вказаний документ ще має підписати президент.

Вас також можуть зацікавити новини: