Ілюстрація / REUTERS

Комітет Верховної Ради з питань економічного розвитку не підтримав оновлену програму уряду, рекомендувавши парламенту самому визначитися стосовно неї шляхом голосування під час завтрашнього засідання.

Читайте такожСтепанов доповість на комітеті ВР про концепцію продовження медреформи та виконання зобов’язань перед МВФ

Як передає кореспондент УНІАН, лише п'ять членів комітету підтримали програму, ще чотири депутати проголосували проти, стільки ж утрималися.

Відео дня

Варто зауважити, що голова комітету Дмитро Наталуха підтримав програму, але зазначив, що вона суперечить меморандуму з Міжнародним валютним фондом за новою програмою співпраці з Україною.

«Програма МВФ суперечить програмі діяльності уряду. І навпаки. Або може і не суперечить, але не дозволяє реалізувати її повною мірою. Проте. Ми програму діяльності уряду отримали після підписання меморандуму з МВФ, тому я сподіваюся, що наш уряд перш за все виконуватиме власну програму, для нього це буде пріоритетом, а меморандум з МВФ буде другорядним документом», - сказав він.

Як повідомив УНІАН, 4 червня Верховна Рада відправила програму діяльності уряду на доопрацювання. Перший варіант програми народні депутати неабияк розкритикували і порівняли з рефератом. Без затвердження програми діяльності Кабінет міністрів не матиме річного імунітету.

12 червня Кабмін затвердив доопрацьовану програму своєї діяльності і направив її на розгляд народним депутатам.

Цього четверга Рада розгляне цей документ.