Ілюстрація REUTERS

Спад промислового виробництва в Україні у вересні 2019 року в річному вираженні - проти вересня 2018 року - без урахування коригування на ефект календарних днів сповільнився до 1,1% після падіння на 1,7% у серпні.

Читайте такожНБУ підвищив прогноз зростання економіки України

Як повідомляється на сайті Державної служби статистики України, з урахуванням коригування на ефект календарних днів промвиробництво у вересні в річному вираженні впало на 1,3%.

Відео дня

Порівняно з попереднім місяцем промвиробництво у вересні зросло на 1,7% без урахування коригування на ефект календарних днів, але впало на 0,1% - з урахуванням коригування.

За інформацією Держстату, найбільше падіння в річному вираженні зафіксовано у виробництві електричного обладнання - 17,5%, виробництві комп'ютерів, електронної та оптичної продукції - 13,2%, текстильному виробництві - 10,3%.

Найбільше зростання зафіксовано у виробництві меблів та іншої продукції - 10,9%, виробництві інших машин та устаткування - 6,5%, фармацевтиці - 3,5%,

Держстат нагадав, що дані наводяться без урахування окупованих територій Автономної Республіки Крим, а також окупованих територій у Донецькій і Луганській областях.

Як повідомляв УНІАН, спад промвиробництва в Україні в серпні 2019 року в річному вираженні прискорився до 1,7% після падіння на 0,2% в річному вираженні в липні.

У 2018 році промвиробництво в Україні зросло на 1,1% після падіння на 0,1% у 2017 році.