Ілюстрація REUTERS

Спад промислового виробництва в Україні в серпні 2019 року в річному вираженні – до серпня 2018 року – без урахування коригування на ефект календарних днів прискорилося до 1,7% після падіння на 0,2% в річному вираженні в липні.

Читайте такожУкраїна зберегла 13-те місце в рейтингу світових виробників сталі

Як повідомляється на сайті Державної служби статистики України, з урахуванням коригування на ефект календарних днів промвиробництво в серпні в річному вираженні впав на 1,6%.

Відео дня

У порівнянні з попереднім місяцем промвиробництво в серпні впало на 1,4% без урахування коригування на ефект календарних днів, на 0,5% - з урахуванням коригування.

За інформацією Держстату, найбільше падіння в річному вираженні зафіксоване у виробництві електричного обладнання – 21,4%, виробництві автотранспортних засобів – 14,1%, текстильному виробництві – 9,6%.

Найбільше зростання зафіксовано у виробництві комп'ютерів, електронної та оптичної продукції – 18%, видобутку металевих руд – 9,2%, виробництві інших машин та устаткування – 6,3%.

Держстат нагадав, що дані наводяться без урахування окупованих територій Автономної Республіки Крим, а також окупованих територій в Донецькій і Луганській областях.

Як повідомляв УНІАН, падіння промвиробництва в Україні в липні 2019 року в річному вираженні сповільнилося до 0,2% після падіння на 2,3% в червні.

У 2018 році промвиробництво в Україні зросло на 1,1% після падіння на 0,1% у 2017 році.