Ілюстрація REUTERS

Німеччина переходить на високошвидкісний мобільний зв'язок. Мережа мобільного зв'язку п'ятого покоління (5G) після роботи в тестовому режимі стала доступна в Берліні та Бонні. Пізніше вона буде запущена в Гамбурзі, Дармштадті, Лейпцигу та Мюнхені.

Читайте такожАналітики спрогнозували, коли 5G-смартфоні перевершать за продажами моделі з 4G

До кінця поточного року в більш ніж 100 місцях буде встановлено близько 300 антен, які підтримують технології 5G. До кінця 2020 року мережа повинна охопити 20 найбільших міст Німеччини, пише "Німецька хвиля".

Відео дня

Експерти бачать у п'ятому поколінні мобільного зв'язку ключ до розвитку нових технологій, серед яких - автономне водіння, віртуальна реальність та індустрія 4.0.

В середині червня оператори мобільного зв'язку в Німеччині заплатили понад 6,5 млрд євро за частоти нового мобільного стандарту. В аукціоні з їх продажу брали участь Deutsche Telekom, Vodafone, Telefonica і United Internet.

При цьому рішення про використання в мережі 5G обладнання китайського телекомунікаційного концерну Huawei досі не прийнято, зазначив член ради директорів Deutsche Telekom Дірк Весснер. За його словами, оператор знаходиться в тісному контакті з міністерством економіки Німеччини. Пріоритетом для компанії є безпека, підкреслив Весснер.