Кива підтримав позицію Тимошенко щодо імпічменту Порошенка / фото УНІАН

Чинний президент Петро Порошенко повинен понести відповідальність за причетність до розкрадання оборонних коштів, про його участь у президентській гонці не може бути й мови.

Про це глава Соціалістичної партії України Ілля Кива написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook, повідомляє прес-служба СПУ на офіційному сайті партії.

«Його патріотичні гасла - лицемірна брехня, що приховує дії, які є нічим іншим, як державною зрадою! Людина, підозрювана в державній зраді, яка зробила з війни інструмент власного збагачення, не може бути учасником виборчих перегонів! Я підтримую позицію Юлії Тимошенко щодо необхідності розпочати процедуру імпічменту і карної відповідальності чинного президента!», - підкреслив політик.

Відео дня

І.Кива переконаний в необхідності якнайшвидшого розслідування інформації про причетність до злочинів президента і його оточення.

Читайте такожВсі причетні до розкрадань в обороні повинні бути заарештовані - Кива

«Факти, що підтверджують злочини нашого Гаранта, не можуть залишитися без уваги. Ми зобов'язані дати оцінку всім злочинним діям влади. Оборонний комплекс країни став годівницею для найближчого оточення Гаранта, його бізнеспартнери - учасники мільйонних схем обкрадання оборонного комплексу держави! Наші території не захопили - їх продали», - зазначив він.

Глава СПУ переконаний, що П.Порошенко задіє всі наявні важелі тиску, щоб уникнути відповідальності.

«Але наша задача - зробити все, щоб не дати шанс пройдисвітам продовжувати пожирати нашу країну, тому, що ще п'яти років вона просто не витримає. Ніхто не повинен залишитися безкарним за злочин перед своєю армією, своїм народом! Сьогодні вирішується майбутнє нашої країни, і ми зробимо все, щоб захистити його!», - зазначив він.