Тимошенко обігнала Порошенка у новому рейтингу / фото УНІАН

За результатами спільного дослідження, проведеного зусиллями трьох соціологічних компаній (КМІС, Центр Разумкова та Соціологічна група Рейтинг) 5-14 березня 2019 року, лідером президентських перегонів залишається Володимир Зеленський, якого готові підтримати 27,7% тих, хто визначився з вибором та мають намір взяти участь у голосуванні.

Юлію Тимошенко підтримують 16,6%. Петро Порошенко - на третьому місці з 16,4% голосів.

За Анатолія Гриценка готові проголосувати 9,7%, Юрія Бойка – 8,4%, Олега Ляшка – 5,3%, Олександра Вілкула – 4,0%, Ігоря Смешка – 3,7%. Рейтинг інших кандидатів – нижче 2%.

Відео дня

Читайте такожРейтинг Зеленського в списку кандидатів у президенти перевалив за 30% - опитування КМІС

До цього часу практично кожен четвертий не визначився з вибором. Найбільше таких на Галичині, Півночі, у Центрі та на Сході країни.

Зеленський має найміцніші електоральні позиції на Півдні та Сході,  також у Центрі, на Заході, Півночі та у столиці. Тимошенко та Порошенко – у центрально-західних макрорегіонах. Гриценко – на Заході та Галичині, а Бойко та Вілкул. – на Півдні, Сході та Донбасі. Ляшко має відносно вищу підтримку у регіонах Заходу, Центру та Півночі.

Зеленський - лідер симпатій серед молоді та людей середнього віку, Тимошенко – серед старших виборців. Якщо Зеленського, Порошенка та Гриценка відносно більше підтримують чоловіки, то Тимошенко – жінки.

Зазначається, що антирейтинг кандидатів очолює Порошенко. Майже половина виборців не проголосувала б за нього за жодних обставин.

Вибірка: 15 тисяч респондентів в усіх областях України (без врахування населення АР Крим та окупованих територій Донецької та Луганської областей). Вибірка репрезентативна для населення України віком від 18 років за такими показниками як стать, вік, тип поселення та регіон проживання. Статистична похибка вибірки: не більше 0,8%.

Раніше було представлено результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного 14-22 березня 2019 року. Згідно з ними, рейтинг шоумена Володимира Зеленського у списку кандидатів у президенти перевалив за 30% - за нього готові віддати свої голоси 32,1% українців. Далі йшли президент Петро Порошенко (17,1%) і лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко (12,5%).