У Василькові виборців по телефону просять «правильно» проголосувати - МВС / фото УНІАН

У місті Васильків Київської області телефонують громадянам, які отримали матеріальну допомогу, і просять їх «правильно» проголосувати. 

Читайте такожПід Мукачевим члени виборчої комісії видавали бюлетені без паспорта (відео)

Про це повідомили у прес-службі Міністерства внутрішніх справ України з посиланням на радника глави МВС Володимира Філенка. 

Відео дня

Він нагадав, що серед форм фальсифікації, які зафіксовані під час виборчої кампанії, було надання матеріальної допомоги органами місцевої влади. «Кількість осіб, які отримали матеріальну допомогу, зазвичай по одній тисячі гривень, збільшилася в десятки разів. Особливо це було масово в Дніпрі і у Василькові на Київщині. Ця матеріальна допомога надавалася, як правило, з порушенням загальноприйнятих правил надання такої допомоги, що нам давало підставу кваліфікувати це як прихований підкуп виборців. І це, звичайно, збіглося з розпалом виборчої кампанії», - сказав Філенко. 

За його словами, сьогодні виборці, які раніше отримали матеріальну допомогу, яку місцева влада видавала з порушеннями, отримають телефоні дзвінки із нагадуванням, що вони мають «правильно» проголосувати. 

«Сьогодні стала фактом така обставина: нам сигналізує громадськість з міста Васильків, спостерігачі, що відбувається масовий обдзвін тих людей, які отримали таку допомогу, і їм нагадують, що їх не забули, і вони теж мають не забути сходити на дільниці і «правильно» проголосувати», - додав Філенко. 

«Національна поліція зацікавилася цими фактами, і ми зараз будемо шукати підстав правової кваліфікації розвитку цього порушення», - підкреслив радник міністра.