Київ. 20 листопада. УНІАН. Європейський Союз вважає, що політична стабільність прискорить завершення переговорів щодо угоди про асоційоване членство України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив заступник генерального директора Генерального директорату Європейської комісії з питань зовнішніх відносин Х’ю МІНГАРЕЛЛІ сьогодні під час засідання Комітету з питань співробітництва між Україною і ЄС у Києві.

“Нам би хотілося більшої політичної стабільності у вашій країні – в таких умовах нам було б легше просуватися до ЄС. Ми сподіваємося, що ваші лідери зможуть швидко внести зміни до Конституції, ті поправки, які забезпечать функціонування демократії в Україні», - сказав Х.МІНГАРЕЛЛІ.

Відео дня

Представник Єврокомісії зазначив, що Україна і ЄС вже приступили до переговорів щодо угоди про створення зони вільної торгівлі. «Але там багато деталей і технічних аспектів, які потребуватимуть довгого часу. Для завершення переговорів з торгівлі і ратифікації для завершення цього процесу в ЄС нам потрібно бути впевненими, що новий документ, який прийде на зміну Плану дій, відображатиме всі наші домовленості», - додав він.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні під час засідання Комітету з питань співробітництва між Україною і ЄС планується обговорити реалізацію економічних і соціальних реформ в Україні, зокрема в контексті мінімізації наслідків світової економічної і фінансової кризи, розвиток співпраці у сфері зовнішньої політики і безпеки, а також співпрацю у сфері торгівлі.

Українську делегацію очолює віце-прем`єр-міністр України Григорій НЕМИРЯ.