Страсбург. 25 квітня. УНІАН. 30 депутатів, членів Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) підтримали євроінтеграційний шлях України та звільнення колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.
Про це йдеться у письмовій декларації, текст якої міститься на офіційному сайті Асамблеї.
“Ми вітаємо зобов'язання української влади та практичні результати, досягнуті в рамках реалізації висновків Ради Європейського Союзу від 10 грудня 2012 року щодо України. Це чітко демонструє бажання України підписати угоду про асоціацію з Європейським Союзом у листопаді 2013 року в рамках саміту “Східного партнерства”, - написано в декларації.
Депутати, що підписалися під документом, звернули увагу на особливе значення схваленої українським парламентом 22 лютого цього року заяви щодо реалізації прагнень до європейської інтеграції.
30 членів ПАРЄ висловили переконання в тому, що указ Президента України про помилування колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та колишнього міністра захисту навколишнього природного середовища Георгія Філіпчука від 7 квітня цього року, також підтверджує бажання України поважати зобов’язання в тому числі, щодо виконання рішень Європейського суду з прав людини.
“Ми закликаємо обидві сторони – Україна та ЄС – здійснити всі зусилля для того, щоб зробити Україну ближчою до ЄС в найкоротший період часу”, - завершують свою декларацію її автори.
На сайті ПАРЄ підкреслюється, що письмова декларація висловлює позицію лише тих членів Асамблеї, хто її підписав.
З 30 підписів під декларацією, 10 належать членам української делегації в ПАРЄ.