Ілюстрація / REUTERS

У Міністерстві охорони здоров’я України готові приєднатися до глобальних клінічних випробувань «Солідарність» Всесвітньої організації охорони здоров’я, кінцевою метою яких є знайти ліки від коронавірусу.

Як повідомили у прес-службі відомства, про це міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив на зустрічі з главою ВООЗ в Україні Ярно Хабіхтом.

«Україна зацікавлена у тому, щоб приєднатися до глобальних клінічних випробувань «Солідарність», спрямованих на те, щоб знайти ліки від захворювання, викликаного новим коронавірусом. Ми готові вивчити технічні та технологічні можливості щодо приєднання до випробувань і вже визначили координаторів цього проекту з боку міністерства. Також нам цікаві й інші напрями взаємодії, зокрема щодо збільшення кількості проведених тестів на виявлення COVID-19», - підкреслив Степанов.

Відео дня

Читайте такожСупрун розкритикувала препарат, яким пропонують лікувати хворих на коронавірус в Україні

Як зазначив глава ВООЗ в Україні, міжнародна спільнота максимально налаштована на допомогу Україні, і ВООЗ готова реалізувати вищезазначені ініціативи у найкоротший термін.

За словами міністра охорони здоров’я, в умовах пандемії коронавірусу між Україною та ВООЗ існує чимало напрямів співпраці: від надання гуманітарної допомоги до експертних консультацій, проведення телемостів та обміну алгоритмами лікування.

«Нам важливо розвивати співпрацю, щоб спільними зусиллями перемогти коронавірус. А вже потім, коли пандемія закінчиться, разом працювати задля покращення української системи охорони здоров’я», - резюмував Степанов.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 11 квітня в Україні зафіксовано 2511 випадків коронавірусної хвороби COVID-19.  Кількість тих, хто одужав (79 пацієнтів), перевищила кількість летальних випадків (73 пацієнти). За добу було зафіксовано 308 нових випадків

Читайте також: