pixabay.com

За даними дослідження, проведеного вченими з японського університету Тохоку, щоденне вживання цитрусових (апельсинів, лимонів, грейпфрутів або лаймів) може майже на чверть скоротити ризик розвитку деменції, повідомляє Daily Mail.

Читайте такожЗниження зору може бути симптомом деменції - дослідження

Лимонна кислота містить нобілетин – флавоноїд, що не лише уповільнює процес погіршення пам'яті, але й поліпшує її.

Відео дня

Протягом тривалого часу вчені відстежували стан 13 тисяч чоловіків і жінок середнього і літнього віку, та виявили, що ті, хто їв цитрусові щодня, опинилися на 23% менше схильні до ризику виникнення деменції, ніж ті, хто вживав апельсини і лимони в їжу менше двох разів на тиждень.