Фото: УНИАН

Дізнатися, наскільки щасливі дві людини, які живуть разом, можна, просто спостерігаючи за тим, як вони сплять, стверджують вчені. Вони провели дослідження найбільш популярних позицій для сну серед подружніх пар і з'ясували, що подружжя, які спали на відстані менше семи сантиметрів один від одного, були більш задоволені своїми відносинами, ніж ті, хто спав на відстані більше 70 сантиметрів, пише Meddaily.ru з посиланням на The Telegraph, посилаючись на результати опитування, проведеного в рамках Единбурзького міжнародного фестивалю науки.

Серед пар, які спали "щільно" один до одного, кількість задоволених стосунками становила 86%, в той час, як серед тих, хто вважав за краще спати на відстані, - лише 66%.

У 12% пар дистанція під час сну склала менше семи сантиметрів, а у 2% - понад 70 сантиметрів. 42% чоловіків заявили, що воліють спати, лежачи спина до спини, 31% - лежачи в одному напрямку і 4% - лежачи обличчям один до одного.

Відео дня

Крім того, з'ясувалося, що більш щасливими у шлюбі є подружжя, які протягом сну доторкаються тілами: з них задоволеність відносинами висловили 94%. В той час, як серед пар, які вважали за краще не торкатися під час сну, задоволених виявилося значно менше - лише 68%.