Що краще їсти на сніданок: поради / фото ua.depositphotos.com

Кожному з нас хочеться починати свій ранок легко і безтурботно. Але щоденне питання, що приготувати на сніданок, вибиває з рівноваги.

Не секрет, що сніданок повинен бути простим, але ситним. Так, дієтологи радять заповнювати з ранку 20% від добової витрати енергії. Водночас на приготування сніданку у нас завжди є мінімум часу, а зараз ще й додалося вимикання світла в Україні, яке часто припадає на ранок. 

Що приготувати на сніданок швидко і корисно і як зробити сніданок без світла ситним і гарячим - ділимося кількома лайфхаками.

Відео дня

Ідеї для сніданку

Найпопулярнішим видом сніданку є яйця у всіх їх видах. І так, що приготувати на сніданок з яєць, щоб було смачно і не буденно?

Яєчня з беконом

Інгредієнт:

  1. Яйця
  2. Бекон
  3. Сир
  4. Цибуля
  5. Сіль, перець, інші спеції до свого смаку

Візьміть яйця (стільки, скільки буде потрібно на Вашу сім'ю). Наріжте дрібно цибулю. Сир натріть на тертці. На сковороді обсмажуємо бекон, цибулю, розбиваємо яйця. Перчимо, солимо, додаємо улюблені приправи (дуже ароматно виходить з базиліком). Ставимо на слабкий вогонь. За 2-3 хвилини до готовності додаємо натертий сир. Приємного апетиту!

Найскладніше догодити зі сніданком дітям! Маленькі гурмани ще ті вередливі клієнти! Але мудрі батьки точно знайдуть вихід з положення, а ми їм в цьому трошки допоможемо! І так, що приготувати на сніданок дитині, якщо часу обмаль, а чадо вимагає їсти?

Омлет в горнятку

Інгредієнт:

  1. 1-2 яйця
  2. 100 мл молока
  3. зелень, спеції на смак

Візьміть звичайне горня (200-300 мл), розбийте туди яйце, додайте молоко, сіль, спеції, зелень до свого смаку (відмінно підійде кріп, петрушка). Якщо ваша дитина не проти, можна додати тертий сир і дрібно нарізаний солодкий перець. Збийте виделкою суміш і поставте в мікрохвильовку на 2-4 хвилини. Вуаля, сніданок готовий! 

Що приготувати на сніданок без світла і газу

У реаліях війни в Україні доводиться пристосовуватися до різних умов. Ось через російські ракетні удари українцям потрібно навчитися жити з обмеженою кількістю електроенергії. Так, а що їсти на сніданок, якщо в будинку немає світла? В цьому випадку вас виручать бутерброди!

Бутерброд з паштетом з яєць

Інгредієнт:

  1. 4-5 яєць
  2. 2 плавлених сирки
  3. майонез або сметана
  4. зелена цибуля
  5. сіль, перець на смак

Зваріть заздалегідь яйця (коли є світло!), натріть їх на великій тертці. Те ж саме зробіть і з плавленим сирком. Заправте майонезом (або сметаною). Додайте цибулю і спеції на свій смак. Тепер можна намазати хліб або грінки і насолоджуватися ситним і простим сніданком.

Також на час віялових відключень світла в Україні радимо запастися продуктами, які не потребують приготування: консерви (шпроти, паштет), готові намазки: хумус, бабагануш, арахісова або шоколадна паста.

Крім того, відкриємо секрет, зелену або звичайну обсмажену гречку можна заздалегідь замочити водою на 6 – 8 годин (на ніч). Вона набрякне і буде готова до споживання на ранок, що значно спростить приготування сніданку для вашої родини.

Тепер ви знаєте, що краще їсти на сніданок, як організувати сніданок без світла і навіть що приготувати дитині на сніданок. Впевнені, ваші ранки стануть більш продуктивними з нашими підказками.

Також пропонуємо звернути увагу на те, як зробити смак супу насиченим і чому не виходить бульйон.

Вас також можуть зацікавити новини: