Новорічний стіл 2023: чек-лист, щоб нічого не забути

Що потрібно зробити, щоб накрити святковий стіл - список для тих, хто не любить складати списки.

Накривати стіл до свята легше, якщо у тебе є план. Подивився в список - ага, ось це вже готово, а це ще потрібно приготувати, а ось це купити. УНІАН склав чек-лист, що потрібно купити, відварити чи замаринувати для традиційного новорічного столу.

За основу ми взяли страви, які зазвичай готують на Новий рік. І склали список того, що для них потрібно купити і підготувати. 

Салат Олів'є 

Найтрадиційніша страва на Новий рік, і у нас є неймовірний рецепт, як приготувати салат Олів'є

Для нього потрібно не забути:

Якщо раптом салат "Олів'є" в традиційному виконанні вам набрид, можна замість ковбаси покласти червону рибу або консервований тунець. А ще ми знаємо, як приготувати олів'є без м'яса, ковбаси та огірків.

Оселедець під шубою 

Інший дуже популярний салат, який обов'язково з'являється на святковому столі - це оселедець під "шубою" або, як його часто у нас називають, "Шуба".

Класичний рецепт Шуби всім знайомий. Для неї потрібно:

І ще є кілька секретів, як поліпшити смак оселедця під Шубою. А якщо ви на дієті або хочете трохи полегшити салат - ось вам корисний вегетаріанський оселедець під Шубою без майонезу.

Салат на Новий рік замість Шуби

Якщо Новий рік без олів'є - це не Новий рік, то з оселедцем під "шубою " справи простіші - можна поставити на стіл інший салат з оселедцем на Новий рік з картоплею і солоними огірками.

Або ж зовсім замінити "Шубу" - наприклад, приготувати салат Гранатовий браслет, або салат Білочка, який так полюбився багатьом, або інші салати на Новий рік 2023. А ще Кролик буде в захваті, якщо ви приготуєте салат Кролик.

Бутерброди на Новий Рік 

Окремий пункт святкового столу - новорічні закуски. Найпопулярніші - бутерброди з червоною рибою або канапе з ікрою.

Для них потрібно:

Сир різних видів можна також купити для сирної тарілки, а якщо ви купили його заздалегідь, то ми нагадаємо, як зберігати сир.

Холодець 

На Новий рік часто готують холодець. Для нього потрібно:

Якщо холодець зі свинини приївся (виявляється, таке теж буває), то можна приготувати ніжний холодець з індички на Новий рік. І так, розповідаємо, що робити, якщо холодець не застиг - чи можна його переварити і що робити, якщо в холодці багато води.

Торт Наполеон

Складно сказати, чому цей десерт прижився на новорічному столі, але саме торт Наполеон готують на свято.

Для торта "Наполеон" потрібно:

Якщо раптом катастрофічно не вистачає часу або немає світла, то можна приготувати ледачий Наполеон. Або, як варіант, спекти замість "Наполеона" морквяний торт на Новий рік.

Мандарин

З мандаринами все зрозуміло - їх потрібно помити і красиво викласти на тарілку. А якщо ви їх купили про запас, то ось поради, як правильно зберігати мандарини.

Шампанське 

Шампанське - ще один обов'язковий атрибут Нового року. Ми підкажемо, як відкрити і вибрати хороше шампанське на Новий рік.

Якщо замість шампанського ви віддаєте перевагу іншим міцним напоям, то незайвим буде нагадати, чим закушувати віскі та інший алкоголь.

Вас також можуть зацікавити новини: