Холодець з індички без желатину / ru.depositphotos.com

Зазвичай холодець готують з жирних сортів м'яса - свинини або яловичини. Однак не всім він припадає до смаку через ступінь жирності і запаху. Тому на допомогу приходить дієтичне м'ясо індички, яке додасть вашій страві не тільки м'якість, але і приємний аромат.

Холодець з індички ідеально доповнить ваш новорічний стіл. А якщо ви досі не знаєте, який салат приготувати, УНІАН раніше поділився рецептом салату "Білочка" на Новий рік 2023.

Як варити холодець - рецепт

Для приготування холодцю вам знадобиться кілька інгредієнтів:

Відео дня
  • М'ясо індички - 1 кг
  • Морква - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Часник - 3 зубчики
  • Лавровий лист - 1 шт
  • Перець, сіль - за смаком

Для того, щоб приготувати холодець з індички без желатину, вам варто взяти крила або гомілку птиці. Вони будуть сприяти тому, щоб вже готова страва добре тримала форму. Після того як ви промиєте м'ясо, залийте його водою в каструлі і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, приберіть накип, зменшіть вогонь і варіть дві години.

Тим часом можете підготувати овочі. Цибулю, часник і моркву потрібно почистити. Коли м'ясо стане м'яким, додайте овочі в каструлю і приправте сіллю і перцем за смаком. Киньте кілька лаврових листочків для запашного запаху. Залиште все це на вогні ще хвилин на 30.

Потім вам потрібно дістати зварене м'ясо і розібрати його. Після цього розкладіть його по судочкам, зверху прикрасьте відвареної порізаної морквою. Залийте все це бульйоном, в якому варили інгредієнти. 

Дайте вашому холодцю трохи охолонути при кімнатній температурі, а потім приберіть його в холодильник мінімум на добу.

Перед подачею на стіл прикрасьте ваше блюдо свіжою зеленню. Також для декору можете зробити кролика, щоб порадувати господаря року. Для цього відваріть яйце, свіжу моркву потрібно вирізати в формі вушок, а очі зробіть з чорного горошку. Червоний горошок помістіть на місце носика і додайте трохи кропу, щоб вийшли вусики.

Як зробити закуску "Кролик" / 1000.menu

Нагадаємо, що приготувати на Новий рік 2023 за 1000 гривень.

Вас також можуть зацікавити новини: