Наближається Новий рік 2023 - "смачне" свято, на яке ми щороку накриваємо щедрий стіл. Символом 2023 року за східним гороскопом буде Кролик, тому салати у формі цієї тварини прикрасять святковий стіл. Святковий салат викладають на тарілку у формі кролячої голови, а для прикраси "мордочки" використовують оливки, варені білки і моркву.
Салат "Кролик" з куркою і чорносливом
- Куряче філе - 600 г.
- Чорнослив - 300 г.
- Твердий сир - 170 г.
- Волоські горіхи - 125 г.
- Яйця (великі) - 5 шт.
- Яблука великі кисло-солодкі - 2 шт.
- Майонез - 170 г.
Куряче філе відварити до готовності (20 хвилин) в підсоленій воді з лавровим листом. Остудити м'ясо і нарізати дрібними кубиками. Яйця відварити круто і остудити. Розділити білки і жовтки, окремо натерти на дрібній тертці. Горіхи перемолоти блендером або подрібнити качалкою в пакеті.
Якщо чорнослив жорсткий - залити його гарячою водою на 15 хвилин. Нарізати чорнослив дрібними шматочками. Кілька штук чорносливу залишити для прикраси салату. Яблука і сир натерти на крупній тертці.
Салат зібрати шарами у формі кролячої мордочки з вухами. По черзі скласти шари: куряче філе, майонез, чорнослив, майонез, жовтки, яблука, майонез, горіхи, сир, майонез. Зверху викласти кролячу "шубку" курячими білками. З чорносливу зробити ніс, очі і вуса. Залишити салат в холодильнику для просочення на 3 години.
Салат "Кролик" з рисом, кукурудзою і куркою
- Куряче філе - 400 г
- Рис - 100 г
- Яйця - 4 шт.
- Консервована кукурудза - 150 г
- Свіжі огірки - 100 г
- Солодкий перець - 100 г
- Сир - 300 г
- Лук - 100 г
- Майонез - 60 г.
- Зелень петрушки для прикраси.
- Чорні оливки без кісточок - 2 шт.
- Пекінська капуста - 2 листа.
Куряче філе відварити до готовності в підсоленій воді і повністю остудити. Відварити до готовності рис і яйця. Нарізати дрібними кубиками солодкий перець і огірки, а з кукурудзи злити рідину. Цибулю дрібно нарізати. Сир натерти на дрібній тертці.
У великій мисці перемішати яйця, куряче філе, цибулю, кукурудзу, перець, огірки і рис. Посолити, поперчити і заправити майонезом. Викласти салат на миску у формі тіла і голови кролика. Посипати з усіх боків сиром - це буде "шубка". З двох листків пекінської капусти зробити вуха, а очі викласти маслинами.