Салат Олів'є вважається одним з найпопулярніших не тільки в нашій країні, але і на всьому пострадянському просторі. Його можна приготувати на Новий рік 2023 або в будь-який інший день, головне - вибрати правильний рецепт.
УНІАН пропонує з'ясувати, які поєднання продуктів в цьому салаті будуть найбільш вдалими і чим можна замінити м'ясо в Олів'є, якщо ви його не їсте.
- Салат Олів'є з ковбасою - рецепт класичний
- Салат Олів'є з куркою - святковий рецепт
- Вегетаріанський Олів'є - оригінальний рецепт
- Царський салат Олів'є - кращий рецепт з червоною рибою
Раніше ми говорили про те, як готується найсмачніший Олів'є і який секретний інгредієнт туди потрібно додавати.
Салат Олів'є з ковбасою - рецепт класичний
- картопля - 5 шт;
- варена ковбаса - 300 гр;
- солоний огірок - 4 шт;
- морква - 1 шт;
- консервований горошок - 1 банка;
- яйця - 4 шт;
- ріпчаста цибуля - 1 шт;
- майонез - 150 гр;
- сіль.
Моркву, яйця і картоплю відварити, нарізати кубиками, викласти в ємність для салату. Туди ж додати нарізані огірки, цибулю і ковбасу, висипати консервований горошок. Заправити салат майонезом, посолити і перемішати.
Салат Олів'є з куркою - святковий рецепт
- картопля - 5 шт;
- куряча грудка - 300 гр;
- солоний огірок - 4 шт;
- морква - 1 шт;
- консервований горошок - 1 банка;
- яйця - 4 шт;
- ріпчаста цибуля - 1 шт;
- майонез - 150 гр;
- сіль.
Курячу грудку відварити, розібрати на волокна. Відварити картоплю і моркву в шкірці, потім очистити від шкірки і нарізати кубиками. М'ясо і овочі викласти в ємність для салату, до них додати подрібнені огірки, цибулю і варені яйця. Доповнити салат консервованим горошком, заправити майонезом, посолити і перемішати.
Вегетаріанський Олів'є - оригінальний рецепт
У цьому рецепті можна замінити майонез сметаною і прибрати яйця, якщо ви не їсте не тільки м'ясо, але і будь-яку їжу тваринного походження.
- картопля - 5 шт;
- сир Тофу - 150 гр;
- консервований горошок - 0.5 банки;
- консервована кукурудза - 0.5 банки;
- солоний огірок - 1 шт;
- свіжий огірок - 1 шт;
- яйця - 4 шт;
- морква - 1 шт;
- ріпчаста цибуля - 1 шт;
- майонез - 150 гр;
- сіль.
Моркву, картоплю і яйця відварити, почистити, нарізати кубиками і викласти в миску для салату. Туди ж додати подрібнені огірки, цибулю, кукурудзу і горошок, а також не забути про тофу. Заправити салат майонезом і посолити, за бажанням додати улюблені спеції.
Царський салат Олів'є - кращий рецепт з червоною рибою
- картопля - 5 шт;
- малосольна червона риба - 300 гр;
- свіжий огірок - 2 шт;
- заморожений зелений горошок - 200 гр;
- вершкове масло - 30 гр;
- майонез - 120 гр.
Картоплю відварити, очистити, нарізати кубиками і викласти в ємність. Додати до неї нарізані огірки. Розтопити на сковороді вершкове масло, обсмажити горошок до готовності, остудити і додати до овочів. Слідом викласти червону рибу, заправити салат майонезом і перемішати.