Салат "Білочка" - одна з улюблених страв багатьох українців, адже готується таке частування дуже просто і швидко. Одна з головних його переваг - вам не доведеться витрачати багато грошей і часу - інгредієнти для салату є в кожному холодильнику. УНІАН розповість, як приготувати і викласти салат Білочка шарами або начинити їм тарталетки.
Раніше ми говорили про те, які салати на Новий рік 2023 можна приготувати ще.
Салат Білочка з морквою - рецепт
- яйця - 6 шт;
- морква - 3 шт;
- плавлений сир - 3 шт;
- часник - 3-4 зубчики;
- майонез - 3-4 ст. л;
- сіль, перець-за смаком.
Яйця і моркву відварити, почистити, натерти на тертці і викласти в ємність. Туди ж натерти плавлені сирки і відварну моркву. Подрібнити часник за допомогою преса і додати до решти інгредієнтів. Посолити і поперчити салат, перемішати, подавати до столу.
Салат Білочка з твердого сиру без моркви
- яйця - 3 шт;
- твердий сир - 100 гр;
- часник - 3 зубчики;
- майонез - 100 гр;
- сіль - за смаком.
Яйця відварити, натерти на дрібній тертці і викласти в глибокий посуд. Туди ж додати тертий твердий сир і подрібнений часник. З'єднати сир, яйця і часник, заправити салат майонезом, посолити. Викласти в тарталетки або красиву піалу.
Салат Білочка з горіхами і яблуком
- морква - 1 шт;
- редис або дайкон - 10 шт;
- яблуко солодке - 1 шт;
- яйця - 2 шт;
- твердий сир - 30 гр;
- волоські горіхи - 50 гр;
- сметана або грецький йогурт - 100 гр.
Моркву відварити, натерти на тертці. Так само вчинити з редискою (дайконом), яблуком і вареними яйцями. Подрібнити волоські горіхи і натерти твердий сир. Змішати всі інгредієнти в глибокому посуді, заправити сметаною або йогуртом.