Класичний морквяний торт - дуже смачний і універсальний десерт, який сподобається дорослим і дітям. Це доречний десерт на Новий Рік 2023, який буде роком Кролика, адже всім відома любов кроликів до моркви. УНІАН зібрав два різних, але по-своєму смачних рецепта морквяного торта - з випічкою і без.
Раніше ми писали, як приготувати лінивий Наполеон без розкочування коржів.
Класичний морквяний торт зі сметанним кремом
Тісто:
- Морква - 500 г.
- Апельсини - 1 шт.
- Коричневий цукор - 200 г.
- Борошно - 320 г.
- Розпушувач - 1 чайн.л.
- Сода харчова - 1 чайн.л.
- Кориця - 1 стол.л.
- Соняшникова олія - 150 г.
- Яйця - 3 шт.
- Волоські горіхи - 150 г.
Сметанний крем:
- Сметана жирна (не менш 20%) - 500 г.
- Цукор - 100 г.
- Мед - 50 г.
Апельсин вимити і потерти цедру на тертці, а також вичавити трохи апельсинового соку. Моркву почистити і натерти на дрібній тертці. Горіхи підсмажити на сухій сковороді або в духовці, перебити блендером. Яйця збивати з коричневим цукром 3-4 хвилини до пишності. Влити соняшникову олію і ще раз збити.
У велику миску просіяти борошно, додати розпушувач, соду і корицю. Вмішати в борошно яєчну масу і ретельно перемішати тісто. Додати в тісто цедру, моркву і горіхи, влити 2 ложки апельсинового соку. Готове тісто має бути дуже густим.
Форму для випічки змастити вершковим маслом і посипати борошном. Розігріти духовку ло 180°. Тісто зважити і розділити масу на 3 однакові частини. Випікати коржі по черзі по 20 хвилин.
Для крему збивати жирну сметану з цукром і медом 10-15 хвилин. Прибрати крем в холодильник на 1 годину. Готові остиглі коржі змастити сметанним кремом. Також варто змастити кремом верхівку і боки торта, щоб тісто не обвітрилося. Поставити торт на просочення в холодильник на 2-3 години.
Морквяний торт без випічки на сковороді
Тісто:
- Морква - 350 г.
- Борошно - 120 г.
- Яйця - 3 шт.
- Розпушувач - 0.5 ч. л.
- Мед - 3 ст. л.
- Банан - 1 шт.
Крем:
- Рікотта або сир - 100 г.
- Йогурт без наповнювачів - 100 г.
- Мед - 3 ст. л.
Моркву натерти на дрібній тертці, а банани розім'яти виделкою. Змішати ложкою борошно, яйця, розпушувач і рідкий мед. Додати бананове пюре і терту моркву, замісити однорідне тісто. Розділити тісто на 4 однакові частини і по черзі посмажити на сухій сковороді по 3-4 хвилини з кожного боку. Дати коржам охолонути.
Перемішати інгредієнти для крему до однорідної маси. Змастити кремом коржі і верхівку торт, і залишити торт в холодильнику для просочення на 2 години.