Значення імені Григорій / фото ua.depositphotos.com

Давньогрецьке ім'я "Григорій" у прямому перекладі означає "пильний". Зазвичай чоловікам з таким ім'ям притаманна неймовірна харизма, непоседливість, допитливість і жага до нових знань.

Ім'я не користується великою популярністю серед сучасних батьків. Але це не робить його поганим. Астрологи запевняють, що таке ім'я наділяє хлопчика безліччю позитивних якостей, а також воно сумісне з більшістю жіночих імен.

Григорій: значення імені

Ім'я походить від давньогрецького слова "грігорео", що означає "не спати", "бути пильним". Таким чином, ім'я Григорій означає "пильний". Виникло ім'я за часів поширення християнства. Ім'ям Григорій часто називали хлопчиків в релігійних сім'ях.

Відео дня

Григорій: форми імені

Зменшувально-пестливі форми імені: Гриша, Гриня, Гришаня, Гришуня, Грег, Грегон, Гришата, Гришоня, Гришута, Гришуха, Гринюха, Гринюша, Григорьюшка, Григоря, Грика, Горя, Гора, Грейг.

Аналоги імені в інших мовах: Грегорі (англійська), Григор (болгарська), Гжегож (польська), Грегоріо (італійська).

Ім'я Григорій: характер і доля

Читайте такожВересневий повний місяць в Овні: дата, особливості і що обіцяють астрологи знакам ЗодіакуГригорій дуже чутливий. Його легко поранити або зачепити, але він недовго пам'ятає образи. Головна якість Григорія – це невгамовний оптимізм навіть в безвихідних ситуаціях. Власник цього імені завжди сподівається на краще. Він легко зачаровує людей і швидко налагоджує спілкування, а ось друзів у Гриші зазвичай небагато. Це один з небагатьох чоловіків, який здатний дружити з жінками.

Головний недолік Григорія в тому, що він абсолютно не вміє відмовляти людям. Через це його добротою можуть скористатися. Інші "мінуси" Григорія – невміння зберігати секрети і любов до пліток.

Григорій – всебічно розвинена особистість. Він може побудувати успішну кар'єру в будь-якій області. Він хороший і в спорті, і в точних науках, і у творчості. Цим чоловікам підходить робота з грошима і документами. А ще вони дуже добре водять машину.

Чоловік з таким ім'ям ретельно доглядає за собою і шукає таку ж доглянуту дівчину. Його супутниця повинна бути цікавою співрозмовницею з хорошим почуттям гумору. Цей чоловік досить балакучий, тому його жінка повинна вміти слухати. Як батько Григорій старанний. З доньками спілкується тепло і по-дружньому, а з синами він строгий.

Іменини Григорія

Григорій відзначає свої іменини 20 вересня і ще 58 разів на рік.

Григорій: сумісність з іншими жіночими іменами

Цей чоловік має високу сумісність з такими жіночими іменами:, Ольга, Софія, Валентина, Олександра, Тетяна, Євгенія, Віра.

А ось з Ларисою, Дариною, Валерія, Діаною, Інною, Єлизаветою навряд чи вийдуть міцні і щасливі відносини.

Вам також може бути цікаво: