Юлія - значення та походження імені / фото pixabay.com

Жіноче ім’я Юлія в рейтингу популярності в Україні займає доволі високі позиції. А за кордоном є чимало імен-синонімів.

Юлія: значення й походження імені

Читайте такожЗначення імені Святослав: характер, доля, сумісність з іншими іменамиІм'я Юлія (стар. Іулія) має дві версії походження. За першою з них, ім'я прийшло до нас із Греції, де слово "Іулія" означало "пухнаста", "хвиляста", "кучерява". Друга ж гласить, що ім'я – латинського походження і трактується як "липнева" або "з роду Юліїв".

Зменшувально-пестливі форми імені Юля, Юла, Юлюся, Юлечка, Юленька, Юліца, Ліана, Юлана. Споріднені та варіанти імені в інших країнах: Іулія, Іюлія, Юліана, Юліанна, Джулія, Жюлі, Жулія, Юйле, Джуліана, Жуліана, Хуліана, Жюльєн, Жюльєна, Юліане, Джилліан.

Відео дня

Цікаво, що у скандинавських країнах часто ім'ям Юлія називають дівчаток, які народилися в грудні (за співзвучністю зі словом "jul" - "Різдво").

Юлія у дитинстві

Дівчатка з ім'ям Юля ростуть товариськими та дружними дітьми. Вони легко знаходять спільну мову з іншими дітлахами. Вони дуже радісні й заряджають нею оточуючих.

Це доволі чутлива й вразлива дитина. Але вона не вміє довго ображатися, її образи швидко проходять – й уже знову на її безтурботному небі світить сонечко.

Ім’я Юлія - характер та доля / фото ua.depositphotos.com

Юля не любить програвати, вона часто сперечається і рідко визнає свою неправоту. У будь-якому змаганні їй потрібен тільки виграш! А якщо вона захопиться якоюсь справою, обов'язково стане в ній першою.

У школі ця дівчинка навчатиметься добре, хоч без особливого інтересу. Різкі перепади настрою будуть змінювати один одного, але зовні дівчинка буде здаватися спокійною і врівноваженою. У Юлії зазвичай небагато друзів, зате більшість із них залишаться такими практично на все життя.

Юлія: характер та доля

Юлія дуже товариська і ніжна, але водночас вона дуже вразлива та примхлива. У підлітковому віці у ній проявиться частка здорового егоїзму й упертості.

Читайте такожЗначення імені Мілана: характер, доля, сумісність з іншими іменамиЖінка з таким ім’ям добра, щедра, справедлива, напориста, цілеспрямована, працьовита, трохи лінива, але надійна і виконавча. У неї чудові шанси на становлення керівником або організатором.

У глибині душі Юлія досить потайна й, уважно слухаючи співрозмовника, вона мало, що розповість про себе. У вчинках дівчина може бути надто обережна та нерішуча. Зовні Юлія здається мудрою і тактовною людиною.

Іноді на Юлію може напасти апатія та байдужість, тоді їй краще дати спокій і вона швидко повернеться до свого звичного стану.

Юлія у коханні та шлюбі

Навколо Юлії завжди натовп шанувальників і дівчина сприймає це як належне. Вона не поспішає заміж і до вибору чоловіка підходить вельми критично, не надто піддаючись своїм почуттям.

Чоловік Юлії повинен бути найкращим із найкращих і довести це на ділі. Її обранець повинен вміти захистити себе та своїх близьких. Крім того, він повинен мати витримку і терпіння, а також вести здоровий спосіб життя.

Сумісність імені Юлія з чоловічими іменами / фото pixabay.com

Після одруження чоловік стає для Юлії сенсом життя та предметом захоплення. Вона прагне до життя без сварок і скандалів, всіляко підтримує гармонію й мир у сім'ї.

Ця жінка є хорошою матір’ю. Вона старається якомога краще виконати свій материнський обов'язок. Відповідальність за розвиток, виховання та освіту дітей повністю лягає на її витончені, але сильні плечі.

Сумісність Юлії з чоловічими іменами

Читайте такожЗначення імені Назар: характер, доля, сумісність з іншими іменамиНайкраща сумісність у Юлії з Варлаамом, Глібом, Гордієм, Борисом, Дмитром, Макаром, Єгором, Робертом і Трофимом.

З такими чоловіками, як Анатолій, Олексій, Богдан, Євген, Іполит, Максим, Михайло, Самуїл, Рем, Руслан, Семен і Яків, у неї є шанси побудувати довговічний, міцний і дійсно щасливий шлюб.

А ось з Антоном, Артуром, Владиславом, Георгієм, Дем'яном, Лукою, Платоном, Станіславом і Ярославом стосунків краще не будувати, бо, як стверджують астрологи, будуть тільки сварки, скандали та розбіжності.

Іменини Юлії

Свій день ангела Юлія святкує 31 травня, 29 липня.

Вас також можуть зацікавити інші матеріали: