Кабачки з кетчупом чилі на зиму в літрових банках / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, скріншот

Останніми роками стали дуже популярними кабачки з кетчупом на зиму. Вони хрусткі, з незвичайним і пікантним смаком. Варто спробувати приготувати їх цього літа. Ми підібрали три різні рецепти на вибір.

Кабачки з кетчупом чилі без стерилізації

Тим, кого відлякує стерилізація, стане в пригоді рецепт і без цього пункту. Він розрахований на п'ять банок. Для приготування беремо:

  • три кілограми кабачків;
  • упаковку кетчупу;
  • склянку оцту;
  • склянку цукру;
  • дві столові ложки солі;
  • шість склянок води;
  • 10 зубчиків часнику;
  • лавровий лист;
  • перець горошком;
  • гострий перець;
  • парасольки кропу.

На дно банок укладаємо звичну вам зелень (хрін, кріп, листя), прянощі та по два зубчики часнику.

Відео дня

Кабачки нарізаємо й утрамбовуємо. Заливаємо окропом і прикриваємо кришками. Потрібно засікти 15 хвилин. Потім зливаємо і повторюємо ще два рази.

Переходимо до маринаду. Для нього в каструлю наливаємо зазначену кількість води, цукор, сіль і кетчуп. Варимо п'ять хвилин, а потім додаємо оцет.

Коли рідина закипить, заливаємо її в банки й закатуємо. Зберігаємо кабачки з кетчупом як зазвичай.

Кабачки з кетчупом чилі на зиму

Ці кабачки з кетчупом чилі розраховані на одну літрову банку. Для консервації потрібно взяти:

  • кабачки (скільки піде);
  • 300 мілілітрів води;
  • 50 мілілітрів оцту;
  • 1,5 чайної ложки солі;
  • три столові ложки цукру;
  • 1,5 столові ложки кетчупу чилі;
  • спеції за смаком.

Кабачки нарізаємо на шматочки, завтовшки близько сантиметра. У банку вкладаємо спеції. Двічі заливаємо їх окропом. Третього разу у воду додаємо цукор, сіль, кетчуп та оцет.

Заливаємо їх маринадом, стерилізуємо десять хвилин і закручуємо. Смачними будуть не тільки кабачки, а й розсіл.

Пікантні огірки та кабачки - рецепт із кетчупом чилі

Існує й цікавіший рецепт консервації, коли готуються не просто кабачки на зиму з кетчупом, а додаються ще й огірки. Для приготування беремо:

  • 1,5 кілограма огірків;
  • 1,5 кілограма кабачків;
  • пачку кетчупу;
  • 7,5 склянки води;
  • дві столові ложки солі;
  • 1 склянка цукру;
  • 1 склянка оцту;
  • листя хрону;
  • часник;
  • парасольки кропу;
  • лавровий лист;
  • петрушку;
  • перець горошком.

По банках розкладаємо зелень, нарізані зубчики часнику і прянощі. Зверху щільно укладаємо шматочки кабачків та огірків.

Для маринаду змішуємо воду із сіллю, цукром і кетчупом. Після закипання готуємо 10 хвилин, додаємо оцет і розливаємо по банках.

Стерилізуємо їх 20 хвилин, закатуємо і залишаємо вкритими до охолодження.

Вас також можуть зацікавити новини: