Рамадан 2022 / фото REUTERS

Рамадан - це дев'ятий з дванадцяти місяців ісламського місячного календаря, який відомий дуже суворим місячним постом. З цим святом пов'язують створення Корану. У Рамадан мусульмани відмовляються від їжі і води у світлий час доби, займаються добрими справами і духовним вихованням.

Рамадан - дата у 2022 році

Дата початку і кінця Рамадану визначається за місячним календарем і відрізняється щороку. У 2022 році священний місяць починається із заходом сонця 1 квітня і закінчується 1 травня після заходу сонця.

Рамадан - традиції і суть свята

Рамадан є другим найбільшим святом для мусульман після Курбан-байраму. Вважається, що саме в цей місяць людям була послана священна книга Коран. Протягом усього місяця віруючі дотримуються найсуворішого посту серед усіх світових релігій. 

Відео дня

Суть Рамадану не в простому утриманні від їжі і води, а в моральному вихованні, духовному очищенні і демонстрації своєї віри. Піст не повинен бути тягарем для мусульманина. Важливо постити з радістю і щирістю.

Що не можна робити в Рамадан

Протягом священного місяця дозволяється їсти їжу і пити у воду тільки в темний час доби - до світанку і після заходу сонця. Точно початок і кінець дня визначаються окремо для кожного регіону. Після заходу мусульмани збираються в сімейному колі на іфтар - вечірній прийом їжі. А перед світанком і ранковою молитвою проводять сухур - ранкову трапезу.

Під час Рамадану не можна мати подружню близькість, розважатися, піддаватися гріхам і шкідливим звичкам. Протягом місяця мусульмани щодня моляться, подають милостиню, читають Коран.

Посту дозволено не дотримуватися дітям, вагітним жінкам і годуючим матерям, людям з важкою хворобою, а також мандрівникам. Якщо людина пропустила пост з поважної причини, то повинна дотримати його пізніше.

Вас також можуть зацікавити новини: