Кадр з фільму "Чорна Пантера: Ваканда назавжди" / фото Marvel Studios

10 листопада 2022 року в український прокат разом з усім світом вийшов супергеройський фільм "Чорна Пантера: Ваканда назавжди" (Black Panther: Wakanda Forever), що є продовженням фільму 2018 року.

Ми не будемо розкривати вам сюжет нового фільму, але дамо відповість на важливе питання, що цікавить фанатів кіновсесвіту Marvel: чи має фільм сцени після титрів та скільки їх? В нас є дві новини: хороша – у фільмі є додатковий ролик з натяком на майбутні проекти, погана – сцена лише одна, хоча найчастіше Marvel додає дві сцени. У випадку з "Чорна Пантера: Ваканда назавжди" достатньо дочекатися завершення треку Ріанни, записаного спеціально для фільму, подивитися міжтитрову сцену і з чистою совістю залишити кінозалу.

Знову ж таки, ми не будемо розкривати зміст сцени після титрів, але зауважимо, що дочекатися її варто – вона є скоріше ностальгічною, а також має певні натяки на можливий розвиток персонажа Чорна Пантера у майбутньому.

Тим часом, голова Marvel Studios Кевін Фейгі в розмові із західними ЗМІ днями припустив, що франшиза "Чорна Пантера" може мати продовження. "Я повертаюся до того, що сказав, коли ми вирішили робити "Ваканда назавжди" після втрати Чеда (перший виконавець ролі Чорної Пантери Чедвік Боузман несподівано помер від раку в 2020 році – ред.). Ця міфологія, цей ансамбль і ці персонажі заслуговують на продовження і продовжуватимуться після того, як ми всі підемо, я сподіваюся, і продовжуватимуться назавжди у фільмах, як це було в коміксах протягом 50 з гаком років", – заявив він.

Водночас, поки немає жодної конкретики щодо того, чи зніматиме Marvel фільм "Чорна Пантера 3". Однак вже відомо, що франшиза матиме спін-офф – серіал "Залізне серце", в якому йтиметься про персонаж Рірі Вільямс у виконанні Домінік Торн, яка вперше була представлена у фільмі "Чорна Пантера: Ваканда назавжди". Серіал має вийти наприкінці 2023 року на Disney+.

Франшиза "Чорна Пантера" від Marvel

Персонаж Чорна Пантера вперше з'явився у коміксах Marvel у 1966 році – це один з перших чорношкірих супергероїв в американських коміксах, він з'явився раніше Сокола, Люка Кейджа, Грози і Блейда. В різний час відразу кілька персонажів з'явились в коміксах під цим псевдонімом, однак всі вони зв'язані з вигаданою африканською державою Ваканда: спершу це був король цієї країни Т'Чака, потім його син Т'Чалла, який є найбільш відомою Чорною Пантерою. В 2009 році стартував четвертий том коміксів про Чорну Пантеру, головним героєм якого є сестра Т'Чалли Шурі.

На великих екранах в рамках кіновсесвіту Marvel персонаж був вперше представлений у фільмі "Перший месник: Протистояння" в 2016 році, де звання Чорної Пантери перейшло від короля Т'Чаки до його сина Т'Чалли, роль якого виконав Чедвік Боузман. Пізніше він з'явився у фільмах "Чорна Пантера" (2018), "Месники: Війна нескінченності" (2018) та "Месники: Завершення" (2019), а також озвучив свого персонажа у мультсеріалі "Що як…?" (2021).

Також Боузман мав виконувати головну роль у фільмі "Чорна Пантера 2", однак у 2020 році актор помер від раку. Студія Marvel вирішила не відмовлятися від планів зняти другу частину фільму, однак сценарій повністю переписали. При цьому студія вирішила зробити Чорною Пантерою нового персонажа, а не запрошувати іншого актора на роль Т'Чалли.

Вас також можуть зацікавити новини: