Кадр з фільму "Любов, брехня та кровопролиття" / фото Arthouse Traffic

18 квітня 2024 року в український прокат вийде гостросюжетний трилер "Любов, брехня та кровопролиття" (Love Lies Bleeding) з зіркою "Сутінок" Крістен Стюарт в головній ролі. Стрічка поєднує любовну драму та кривавий екшн на тлі світів бодибілдингу та криміналу 1980-х, а на глядачів чекає несподіваний коктейль із пристрасті й помсти.

Головні героїні цього нуарного видовища: меланхолійна менеджерка спортзалу Лу та харизматична бодибілдерка Джекі. Зблизившись невдовзі після знайомства, вони поринають у вир кримінальних інтриг.

Напередодні виходу фільму УНІАН разом з "Артхаус Трафік" зібрали сім цікавих фактів про фільм.

Найкраща роль Крістен Стюарт

Саме ця зіркова акторка, номінована  на "Оскар" та "Золотий глобус" (відома не лише за "Сутінками", але й фільмами "Персональний покупець", "Спенсер: Таємниця принцеси Діани", "Янголи Чарлі"), втілила образ відлюдькуватої менеджерки спортзалу. Після місяця американського прокату "Любов, брехня та кровопролиття" має на сайті-агрегаторі Rotten Tomatoes шалений рейтинг у 94%, що перевищує будь-який інший фільм за участі Стюарт. 

Кадр з фільму "Любов, брехня та кровопролиття" / фото Arthouse Traffic

Її дует з екранною партнеркою, висхідною зіркою Кеті М. О'Браєн ("Людина-мураха і Оса: Квантоманія", серіал "Мандалорець"), за словами видання Collider, "електризує екран, а у спільних сценах – геть перетворюється на цілу електростанцію". Хімія між головними героїнями – один із головних козирів стрічки.

Талановита творча команда

Фільм зняла режисерка Роуз Ґласс, чий повнометражний дебют "Свята Мод" номінували на дві премії BAFTA. За візуальний стиль відповідають оператор Бен Фордсмен (Netflix-серіал "Кінець ї****ого світу") та артдиректорка Маріса Франц ("Світанок планети мавп"). 

Cтудія-виробник – культова А24

Саме ця інді-студія подарувала світові оскароносні фільми "Місячне сяйво", "Все завжди й водночас" та "Кит", а серед недавніх їхніх хітів – стрічки "Повстання штатів" і "Зона інтересу".

Кадр з фільму "Любов, брехня та кровопролиття" / фото Arthouse Traffic

Що ж стосується "Любові, брехні та кровопролиття" – цей фільм продовжує традицію А24 випускати сміливе авторське кіно, що ламає жанрові шаблони й не боїться провокувати.

Зірковий акторський склад другого плану. 

Роль кримінального авторитета та батька Лу виконав чотириразовий номінант на "Оскар" Ед Гарріс ("Шоу Трумена", серіал "Світ Дикого Заходу"). Сестру Лу зіграла Джена Мелоун ("Голодні ігри", "Неоновий демон"), а її чоловіка-садиста – Дейв Франко ("Нерв", "Ілюзія обману"). Колоритну команду доповнює Анна Баришніков ("Манчестер біля моря").

Гіпнотична атмосфера 1980-х

Дія фільму відбувається у 1980-х, і він блискуче відтворює атмосферу тієї епохи. Художниця-постановниця Кеті Хікман надихалася естетикою культових стрічок Девіда Лінча і Пола Верговена, але додала брудного реалізму.

"Ми хотіли передати відчуття того часу, та без глянцю і кічу", – пояснює Хікман.

Кадр з фільму "Любов, брехня та кровопролиття" / фото Arthouse Traffic

Над гіпнотичним синтвейв-саундтреком працював номінант на "Греммі" Клінт Менселл ("Чорний лебідь", "Реквієм за мрією").

"Коли дивишся цей фільм, здається, що це не просто кіно про 1980-ті – воно ніби зняте в той час", – каже Крістен Стюарт. І справді, картина затягує глядача у свій ретро-світ із головою.

Топова фестивальна історія

У січні відбулася світова прем’єра фільму на кінофестивалі незалежного кіно "Санденс", а вже в лютому – європейська прем'єра на Берлінале. Обидва заходи входять в когорту найпрестижніших кіноподій світу. Відбір до програми цих фестивалів свідчить про високу якість та мистецьку цінність фільму.

Кадр з фільму "Любов, брехня та кровопролиття" / фото Arthouse Traffic

Високі оцінки критиків і глядачів

Фільм вже отримав прихильність не лише критиків, але і глядачів. Наразі оцінка фільму на IMDb становить 7,3 з 10 балів, тоді як на Rotten Tomatoes він отримав 94% схвалення від критиків з відзнакою "Сертифіковані свіжість" та 82% від глядачів. Водночас, на Metacritic кіноексперти оцінили його в 76 зі 100 балів (відповідає характеристиці "в цілому позитивні відгуки"), а широка аудиторія – в 6 з 10 балів ("змішані або середні відгуки). 

Кадр з фільму "Любов, брехня та кровопролиття" / фото Arthouse Traffic

Отже, "Любов, брехня та кровопролиття" – це must-see тижня для всіх поціновувачів сміливого та самобутнього кіно. Приголомшливий акторський склад, топова творча команда та гарні відгуки гарантують, що ця кримінальна історія навряд залишить байдужими.

Вас також можуть зацікавити новини: