Здоровий зелений часник - чим підгодувати / depositphotos.com

За літо часник зазвичай підгодовують один-два рази. Якщо в ґрунті не вистачає азоту й калію, пір'я рослини може пожовтіти. 

Чим підгодувати часник, щоб не жовтіли пір'я - два потрібних добрива

Щоб забезпечити достатню кількість калію, рекомендуємо застосувати розчин для позакореневого підживлення:

  • Розводимо 1 ч. л. сульфату калію, ще його називають сірчанокислим калієм, в 1 л води.
  • Обприскуємо бадилля часнику робочим розчином. Найкращий час для обприскування - як тільки зайде сонце або рано-вранці, поки на рослину не потрапляють сонячні промені. Погода має бути не дощовою, вологість - мінімальною.

Також добре себе зарекомендували калійно-фосфорні добрива. Зокрема, вони потрібні для якісного формування головок часнику тощо. Для приготування розчину суперфосфату розводять 2 ст. л. добрива в 10 літрах води. Досить пролити в міжряддях близько 4-5 л рідини на 1 кв. м. Для розрахунку також можна виходити з норми 45 г на 1 кв. м. Суперфосфат використовують для третього підживлення навесні та для підживлення влітку, коли формуються головки.

Відео дня

Крім того, кінчики часнику можуть жовтіти через нестачу азоту. Азотна підгодівля сприятиме й гарному росту рослини, для неї найпростіше використовувати сечовину.

Садимо і прибираємо часник правильно - кілька порад

Часник любить суху, розпушену на велику глибину та багату гумусом землю. Потреба у воді у рослини є дуже високою.

Під час посадки зубки часнику заглиблюють у землю на 3 см, дотримуючись відстані близько 10-15 см між рослинами в ряду та близько 20 см - між рядами.

Часник добре комбінується з іншими овочевими культурами, оберігаючи їх від шкідників.

Коли пір'я починає в'янути, часник можна витягувати із землі. Йому потрібно дати висохнути, після чого сплести в коси. Частину міцних, здорових рослин варто зберегти для посадки в наступному сезоні.

Раніше УНІАН розповідав, якими народними засобами можна підгодувати часник, щоб не жовтіло пір'я.

Вас також можуть зацікавити новини: