alyona alyona та Jerry Heil пояснили, що не хочуть втратити шанс виступати на конкурсі / Скріншот Instagram

На 68-му міжнародному конкурсі "Євробачення-2024", яке відбудеться у Швеції, Україну представлять співачки alyona alyona та Jerry Heil. Артистки відверто розповіли, чи планують висвітлювати тему війни в Україні на пісенному шоу.

Як відомо, дует з України виступить з піснею "Teresa & Maria". В ній співачки роблять акцент на боротьбі з ворогом за допомогою використання сильних жіночих образів. Враховуючи символізм композиції, alyona alyona та Jerry Heil намагатимуться привернути увагу до повномасштабної війни в Україні, яка триває вже понад два роки.

Однак самі артистки спростовують цю інформацію. Вони заявили, що не хочуть прямо говорити про криваві події. Крім того, вони кажуть, що для них важливо гідно представити Україну без скандалів та негативу. За словами Jerry Heil, від виступу залежить популяризація української музики у світі:

Для нас дуже важливо бути проявленими щороку на "Євробаченні" з багатьох причин. І для того, щоб привернути увагу до України, показати, що Україна все ще є і все ще потребує допомоги. І, зокрема, щоби показати, що навіть в умовах війни музика в Україні розвивається. І щоб кожного дня в закордонних плейлистах з'являлася українська музика. Не від "Євробачення" до "Євробачення", а стабільно.

На додаток, alyona alyona вказала, що конкурс - аполітичний, і тому дует не хоче втратити можливість виступати на "Євробаченні-2024".

"Оскільки конкурс аполітичний і ми дорожимо нашою можливістю виступати там, ми не хочемо її втратити просто так. Все-таки хочеться виступити і показати цей номер", – підкреслила артистка.

До слова, півфінали "Євробачення-2024" відбудуться 7 та 9 травня у шведському місті Мальме. Гранд-фінал шоу очікується 11 травня. Згідно з новими правилами шоу, 25 з 26 учасників зможуть обрати номер свого виступу у будь-якій частині шоу, а також за них зможуть обрати продюсери. 

Нагадаємо, раніше відбулася перша репетиція аlyona аlyona і Jerry Heil на сцені "Євробачення-2024".

Вас також можуть зацікавити новини: