Вайнштейну загрожує ще 140 років позбавлення волі \ фото REUTERS

Скандального американського продюсера Харві Вайнштейна, засудженого до 23 років позбавлення волі за сексуальні домагання та зґвалтування, екстрадували з Нью-Йорка до Лос-Анджелеса.

У Каліфорнії на нього чекає новий судовий процес. Там розглядатимуть справу про п'ять зґвалтувань жінок в готелі в Беверлі-Гіллз, які нібито відбулися в період від 2004 до 2013 року.

Так, звинувачення містить 11 пунктів. Зокрема, чотири пункти насильницького зґвалтування, чотири – насильницького орального сексу, два – сексуальні побої із застосуванням стримування і один пункт – звинувачення в сексуальному насильстві із застосуванням сили. Тепер Вайнштейну загрожує продовження тюремного терміну на 140 років.

Відео дня

Читайте такожХарві Вайнштейна звинуватили у зґвалтуванні неповнолітньої

Зі свого боку, усі звинувачення Вайнштейн заперечує, як і всі епізоди сексуальних нападів і зґвалтувань, за якими його визнав винним суд Нью-Йорка.

Розгляд справи має розпочатися в Каліфорнії не пізніше листопада, передає ТСН з посиланням на Fox News.

Справа Харві Вайнштейна: деталі

Серед жертв скандального продюсера свого часу були знамениті акторки, такі як Анджеліна Джолі, Гвінет Пелтроу, Роуз Макгавен, Сальма Гайєк та багато інших. Загалом, понад 80 жінок звинуватили Вайнштейна в домаганнях.

Продюсера засудили до 23 років тюремного ув'язнення в березні 2020 року.

До екстрадиції до Каліфорнії Вайнштейн відбував покарання у в'язниці максимально суворого режиму в штаті Нью-Йорк, де перехворів на коронавірус і майже осліп. А нещодавно продюсер оскаржив вирок і вимагає проведення нового суду.