Принцеса Шарлотта Кембриджська сьогодні святкує своє 5-річчя.

Відео дня

З нагоди свята в Instagram Кенсінгтонського палацу було опубліковано кілька нових знімків юної принцеси. У підписі повідомляється, що герцог і герцогиня Кембриджські дуже раді поділитися чотирма новими фотографіями принцеси Шарлотти в честь п'ятого дня народження.

Читайте такожПринц Вільям показавши нове фото своїх дітей

Фотографії були зроблені герцогинею Кетрін, коли сімейство допомагало зібрати речі й доставити пакети з їжею для самотніх пенсіонерів у їхньому районі. В руках у Шарлотти паста, яку Кембриджі зробили самі.

Одягнена дівчинка в миле плаття від Zara, щільні сірі колготи і чорні лакові туфлі.

Повідомляється, що Кетрін і Вільям вирішили попри карантин влаштувати для дочки гучне свято, це буде вечірка з допомогою відеозв'язку Zoom, до якої приєднається і 94-річна прабабуся Шарлотти – королева Єлизавета II та її чоловік принц Філіп.

Крім того поздоровлення принцесі Шарлотті надійшли від її дідуся - принца Чарльза. На офіційній сторінці Клеренс Хаус опублікували фото дівчинки і поздоровлення до нього.

Також до привітань приєдналася і королева Єлизавета ІІ. На офіційній сторінці в Instagram опублікували архівні фото принцеси Шарлотти та Її Величності.

Принцеса Шарлотта - друга дитина Кейт і Вільяма, вона народилася 2 травня 2015 року та стала першою онукою принца Уельського Чарльза, п'ятої правнучкою королеви Єлизавети II і поки що єдиною дочкою Кембриджів.

Шарлотта Елізабет Діана Кембриджська (на честь своєї прабабусі королеви Єлизавети II і бабусі принцеси Діани Вельської) народилася в госпіталі Святої Марії в Лондоні о 8:34 ранку за лондонським часом у присутності чоловіка. Герцогиня Кетрін і принц Вільям приїхали до госпіталю о 6 ранку. Герцогиня сама була за кермом, напевно, на той момент перейми у Кетрін ще не почалися. Ближче до півдня Кенсінгтонський палац повідомив, що пологи у герцогині почалися і перебігають без ускладнень. Трохи пізніше стало відомо, що Кетрін народила дочку. Вага дівчинки – 3710 кілограмів. Вона народилася в тому самому госпіталі, що і її старший брат Джордж 2013 року. 

Шарлотта посідає четверте місце в лінії успадкування британського престолу після свого брата Джорджа, батька Вільяма і діда Чарльза.

Принцесу Шарлотту називають улюбленицею принца Філіпа (чоловіка королеви Єлизавети II) напевно через те, що маленька Шарлотта дуже схожа своїм запальним характером на королеву.

Шарлотта любить танцювати і з дитинства звикла до уваги публіки. Здається, вона єдина з дітей Кембриджів, хто не соромиться камер і завжди привітно махає рукою в об'єктиви фотографів.

Принц Вільям, Кейт Міддлтон і новонароджена Шарлотта / фото REUTERS

Нагадаємо, кількома днями раніше герцогиня Кетрін і принц Вільям святкували 9-ю річницю з дня свого весілля.

А минулого місяця, 23 квітня, відзначали другий день народження молодшого сина Луї і також поділялися його новими знімками.

Зазначимо, Кейт Міддлтон і принц Вільям з трьома дітьми принцом Джорджем, принцесою Шарлоттою і маленьким Луї знаходяться на самоізоляції в маєтку Амнер-Хол в Норфолку. Королівське подружжя не порушує карантин, але при цьому всіляко підтримує тих, хто бореться на передовій з епідемією коронавіруса. У підтримку цих самовідданих людей Кетрін і Вільям з трьома дітьми записали потужне відео, приєднавшись до загального британському флешмобу Clap For the Cardiers.