Світові знаменитості, які підтримали Україну фінансово / Колаж

Після початку повномасштабної війни в Україні 24 лютого 2022 року багато всесвітньо відомих особистостей висловилися на підтримку нашої країни, а деякі допомогли ще й фінансово. 

Джоан Роулінг

Відома на весь світ британська письменниця і автор "Гаррі Поттера" Джоан Роулінг через свій благодійний фонд зібрала для українських дітей, які постраждали від війни, 1,3 мільйона доларів. 

"Дякуємо всім, хто вже пожертвував, ви даєте можливість Lumos виконувати важливу роботу для найбільш вразливих дітей в Україні", - написала Роулінг.

Відео дня

Metallica

Відома музична група передала 500 тисяч доларів українським біженцям через свій благодійний фонд All Within My Hands. Фонд займається допомогою людям, які були змушені покинути свої будинки у зв'язку з війною. 

Віталій Бутерин

Співзасновник криптовалюти Ethereum Віталій Бутерін передав Україні 1500 монет власної криптовалюти, що в еквіваленті становить 5 мільйонів доларів. 

Стівен Спілберг

Кінорежисер разом зі своєю дружиною передали на рахунок п'яти благодійних організацій 1 мільйон доларів: "Польський Червоний Хрест", "Польська гуманітарна акція", "Всесвітня центральна кухня", "Суспільство допомоги єврейським іммігрантам" та "Фонд швидкого реагування".

Девід Бекхем

Легендарний футболіст зі своєю дружиною перевів $1,3 млн на допомогу українським дітям. 

Зазначимо, що 9 квітня син футболіста Бекхема одружився з спадкоємицею американського мільярдера Ніколі Пельтц. Батько нареченої під час своєї вітальної промови закликав гостей віддати гроші, які вони хотіли подарувати молодятам, на допомогу Україні.

Ештон Катчер і Міла Куніс

Актори зібрали $20 млн для України, щоб допомогти в першу чергу біженцям. Збір коштів триває. 

Зазначимо, що Міла Куніс народилася в Чернівцях у 1982 році, а коли дівчинці було 8 років, її сім'я емігрувала до США.

Королева Єлизавета

Королева Великобританії Єлизавета II зробила "щедру пожертву" для підтримки людей, які рятуються від конфлікту в Україні. Про це розповіли в "Комітеті з надзвичайних ситуацій при стихійних лихах", проте афішувати суму допомоги Україні не стали.

Нагадаємо, також розробники "Відьмака 3" пожертвували мільйон злотих на благодійність для України.

Також УНІАН писав, що, за прогнозом астролога, Москва повторить долю Маріуполя.

Вас також можуть зацікавити новини: