Кондратюку нагадали роботу в Росії / скріншот відео

Відомий український продюсер Ігор Кондратюк, який раніше створив петицію про заборону гастролей артистів з РФ, відповів на критику за свою роботу в Росії.

В інтерв'ю "Радіо Свобода" продюсеру нагадали, що свого часу він "почав заробляти в Росії свою славу та гроші". У відповідь Кондратюк підтвердив, що їздив до Росії, проте уточнив, що це було до весни 2014 року й початку агресії проти України.

"Востаннє я відзначав Новий рік в Росії з 2013-го на 2014 рік. Ми традиційно сім’єю, майже без виключень, 10 років поспіль відмічали Новий рік, зустрічали Новий рік під Москвою...", - розповів він.

Відео дня

Після, каже продюсер, РФ для нього - "померла". І додає, що з 2014 року є "агресорофобом".

Читайте такожВідомий продюсер пропонує дозволити виступи артистів з РФ в Україні з однією умовою"А, на жаль, слова "агресор" і "Росія" збігаються. Але це абсолютно не моя вина. Це вина Росії, його керівництва і народу Росії, який з березня 2014 року тричі підтримав Путіна. І тоді, вибачте, люди добрі, ви "з консерваторії почніть", тобто з себе, зі своїх російських мізків", - закликав він.

Петиція Кондратюка до Зеленського

Петицію Кондратюк зареєстрував наприкінці вересня на сайті Офісу президента з закликом заборонити гастролі російських зірок і дозволити в’їзд тільки тим, хто публічно засудив агресію на Донбасі та окупацію Криму.

Продюсер бачить у виступах росіян в Україні "колаборацію з агресором".

Автор звернення пізніше нагадав, що Верховна Рада близько чотирьох років тому внесла корективи в закон "Про гастрольну діяльність", а саме в третю статтю. При цьому він зазначив, що її можна трактувати з вигодою для України або проти: "Там, на мою думку, є абсолютно точна невідповідність гастролерів, яких я назвав, до їх бажання бути дружнім до нашої держави".

У жовтні петиція продюсера набрала необхідні 25 тисяч голосів українців. Згодом президент Зеленський на неї відреагував.