Протести біля будинку-стіни в Одесі

У Воронцовському провулку на акцію протесту зібралося багато представників різних громадських організацій міста, які протестують проти будівництва, яке ведеться впритул до житлового будинку №4.

Останній є пам'яткою міста - під певним ракурсом створюється ефект площини, а будівництво, яке зараз ведеться, дану особливість нівелює.

На сьогодні забудовник вже звів два поверхи будівлі і присутні вирішили її знести, заявивши, що це знищує історичну індивідуальність Одеси.

Десятки правоохоронців стали перед загорожею, споруджену навколо будівництва, відбулося кілька сутичок з учасниками мітингу, було застосовано сльозогінний газ і фаєри. В результаті кілька десятків активістів з будівельним інструментом (кувалдами тощо) прорвалися на територію будівництва.

Вони власноруч зносять незавершене будівництво. Уламки падають вниз, правоохоронці відтісняють від небезпечного місця інших протестувальників, до яких приєдналися місцеві жителі, які також виступають проти будівництва, що закриває будинок-стіну.

Одному з цивільних осіб камінь влучив у голову, його забрала швидка допомога, яка прибула на місце події. Кілька людей дістали тілесні ушкодження осколками скла й уламками металевої арматури.

16:28, 03.09.2017
14355
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся