На Україну з Росії насувається потужний антициклон, який принесе холоднечу / фото ua.depositphotos.com

На Україну з російської Сибірі несеться потужний антициклон, який принесе українцям холоднечу разом з вітрами.

Про це попередив метеоролог Ігор Кібальчич у своєму актуальному прогнозі погоди на поточний тиждень. За його словами, холодні маси повітря наближаються з західної частини Сибірі. 

"У зв'язку з розвитком потужного антициклону над Західним Сибіром, в Україну почне надходити холодна повітряна маса з центральних районів Азії. Тому в більшості областей нашої країни відбудеться зниження температури повітря", - заявив він.

Відео дня

Синоптик уточнив, що стовпчики термометра впадуть на 5 - 8 °С. Також в Україні спостерігатиметься підвищення атмосферного тиску, проте без суттєвих опадів.

Виключенням можуть стати лише області на півдні та сході України. Вітер спостерігатиметься переважно східної чверті, поривчастий. Серед тижня та наприкінці вихідних його пориви можуть розганятися до 15 - 20 м/с.

Укргідрометцентр дав прогноз погоди на тиждень

Сьогодні Український гідрометцентр розкрив, якої погоди чекати українцям упродовж тижня. Синоптики кажуть, що місцями у західних та північних областях можливий мороз до -14°. Також холод супроводжуватиме невеликий мокрий сніг та дощ, хоча на заході можлива сильніша "завірюха". 

На завтра, 5 грудня, в Україні прогнозують похмуру погоду і холод. Небо Києва також застелить хмарами. Температура в столиці вдень буде близько 0°, вночі слід очікувати -5°.

Вас також можуть зацікавити новини: