Травень 2024 в Україні буде майже в межах норми / фото Alexa, Pixabay

Погода у травні цього року буде теплішою, ніж зазвичай, у низці областей. На більшості ж території температура буде у межах кліматичної норми. Про це в інтерв'ю 24 каналу розказала завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України Віра Балабух.

"Очікується що середня за місяць температура повітря у травні може бути на 1-2 градуси вищою за кліматичну норму у західних, південних та південно-східних областях України, на решті території – у межах норми", - повідомила фахівець.

Попри це, за її словами, квітень не стане теплішим за останній місяць весни.

Відео дня

"Це малоймовірно", - каже синоптик. - "А от початок квітня дійсно може бути теплішим, ніж травень в деяких районах України. Адже середня температура травня на значній території країни – в межах 15-18 градусів, а на початку квітня середня за добу температура повітря сягала 18 і навіть 20 градусів", - пояснила експерт з погоди.

Чи буде в Україні ще аномальна спека до кінця весни - прогноз

Віра Балабух прогнозує, що до кінця весни такі великі аномалії температури, як на початку квітня, малоймовірні. Проте ближче до літа температура повітря підвищуватиметься і, ймовірно, знову перевищить 25 градусів. Особливо це стосується півдня України.

Вас також можуть зацікавити новини: