"Миротворець" хоче передати ГПУ запис розмови Онищенка з росіянином / фото УНІАН

Центр "Миротворець" заявляє, що в його розпорядженні є записи розмови нардепа-втікача Олександра Онищенка з громадянином РФ в Ізраїлі.

Про це йдеться на сторінці "Миротворця" в Facebook.

"Ви не повірите, але у центру "Миротворець" також є записи втікача Онищенка. Правда, це інші записи, але теж вельми цікаві. Кілька годин діалогів в Ізраїлі з громадянином країни-агресора", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

"Впевнені, що вони будуть цікаві нашим правоохоронним органам, яким ми їх надамо за першою вимогою", - додали в "Миротворці".

У коментарях представники центру відзначили, що оприлюднять записи лише після того, як передадуть їх до Генпрокуратури.

Як повідомлялося, 18 квітня депутат-утікач Олександр Онищенко оприлюднив частину запису розмови нібито за участю президента Петра Порошенка.

Голос, схожий на президентський, обговорює з Онищенком домовленості з екс-міністром екології Миколою Злочевським щодо закриття кримінальних справ проти нього і з приводу бізнесу.

В Адміністрації президента назвали записи розмови "фейком".

Місяць тому депутат заявив, що має принаймні один запис розмови, де президент погрожує йому кримінальними справами, "якщо дехто не буде голосувати за його законодавство".

Читайте такожОнищенко згоден передати "плівки" з голосом Порошенка на експертизу НАБУ

У Національному антикорупційному бюро заявили, що готові вивчити записи розмови депутата-утікача Олександра Онищенка з нібито президентом Петром Порошенком за умови одержання оригіналів записів.

Онищенка звинувачують в організації схеми з перепродажу купленого у держкомпаній газу своїм же фірмам за заниженими цінами. Він виїхав з України у липні 2016-го - після того, як Верховна Рада дала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання і арешт. Інтерпол відмовився оголошувати Онищенка в міжнародний розшук.