Ірина Геращенко назвала переможною для України останню сесію ПАРЄ / фото УНІАН

Член постійної делегації України в ПАРЄ, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко оцінила як вдалу і переможну для України сесію Парламентської асамблеї Ради Європи, що проходила цього тижня у Страсбурзі.

Про це Геращенко написала на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожВіце-президент ПАРЄ пояснив значення резолюції про визнання РФ окупантом частини Донбасу

Відео дня

«Квітнева сесія в Страсбурзі прогнозувалася нами як надскладна. А виявилася вдала і переможна. Очікувалося, що проросійське лобі активізує зусилля по поверненню російської делегації, генсек РЄ у своєму улесливому привітанні Путіна й словом не згадав Крим, бюро голосами лівих і любителів Кремля провалило ініціативу українців і британців по дебатам по Криму і Солсбері. Але. Командна, злагоджена робота нашої делегації переламала ситуацію. Нам вдалося: внести поправку в резолюцію по невиконанню резолюцій країнами-членами РЄ про фактичний контроль РФ на окупованому Донбасі», - зазначила Геращенко.

Вона додала, що дебати стосовно ситуації в Сирії стали «дебатами по злочинам РФ і в Сирії, і на Донбасі, і в Солсбері, і в Криму».

«В резолюціях по протидії гібридній війні і ВПО згадуються злочини РФ і причетність до всіх війн на континенті , й реальних і гібридних. Резолюція по корупції вийшла зубатою, а під час дискусії РФ і її друзі звучали частіше, аніж Азербайджан. Прийнято ще кілька важливих резолюцій по проблемам журналістів і іншим темам», - додала вона.

Читайте такожГеращенко у ПАРЄ закликала посилити санкції проти Росії та розповіла про безкарність Кремля

«Й ключове: всі плани по швидкому поверненню росіян без виконання ними резолюцій провалилися. РЄ відмовилася від ювілейного саміту, задуманого, як тріумф повернення Росії. Представники РФ сприймаються в Страсбурзі не просто токсично, це набагато жорсткіше слово...», - наголосила Геращенко.

На її думку, Рада Європи зараз має не святкувати, а очиститися і повернути свій авторитет і репутацію, насправді.

«Й рух в напрямку очищення відбувається й завдяки великій роботі української делегації», - наголосила Геращенко.

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня ПАРЄ ухвалила резолюцію, якою визнала окупацію Російською Федерацією окремих територій Донбасу.