Україна позбавила Кобзона державних нагород / УНІАН

Україна позбавила народного артиста Росії Йосипа Кобзона державних нагород, і заблокувала його активи. Про це йдеться в указі президента України №126/2018.

Читайте такожУлюблені співаки Путіна відмовилися їхати на відкриття Кримського мосту

"Щодо Кобзона застосовані: блокування активів – тимчасове обмеження права особи користуватися і розпоряджатися належним йому майном; запобігання виведення капіталів за межі України; відмова в наданні та скасування віз резидентам іноземних держав, застосування заборони в'їзду на територію України; позбавлення державних нагород України, інших форм відмінності; інші санкції, які відповідають принципам їхнього застосування, встановленим законом", - йдеться в указі.

Відео дня

Як повідомляється в тексті указу президента України №126/2018, щодо Кадирова і Кисельова застосовані такі санкції: блокування активів, запобігання виведення капіталів за межі України, заборонений в'їзд на територію України, а також інші санкції, які відповідають принципам їх застосування, встановлені законом. Санкції введені безстроково.

Як повідомлялося, РНБО підтримав введення персональних економічних та інших санкцій щодо юридичних та фізичних осіб, пов'язаних з російською агресією проти України, а також щодо яких уряди США та країн ЄС застосували відповідні рішення.