Ілюстрація / REUTERS

Президент України Петро Порошенко повідомив, що новопризначений заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони Сергій Кривонос готує законопроект щодо реформування «Укроборонпрому» і підвищення рівня прозорості виконання частини держоборонзамовлення.

Про це глава держави повідомив в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV 18 березня пізно ввечері.

Читайте такожКривонос назвав строки реформування "Укроборонпрому"

Відео дня

Порошенко наголосив, що Верховна Рада має розглянути законодавчі зміни щодо реформування «Укроборонопрому» як невідкладні, відповідний законопроект вже готується Кривоносом і буде внесений до парламенту президентом України як невідкладний.

«Я довіряю полковнику Кривоносу. Я довіряю Збройним силам. Він має повний мандат на достатньо серйозні кроки», - сказав Порошенко та нагадав, що сферою відповідальності Кривоноса є у тому числі реформування концерну «Укроборонпром».

Президент підкреслив, що РНБО вже прийняла рішення про повний аудит, який мають пройти підприємства «Укроборонпрому».

Порошенко висловив упевненість в тому, що в парламенті існує підтримка реформ, які здатні зробити більш відкритою діяльність концерну. «Мова йде і про відкриття частини контрактів державного оборонного замовлення, і про залучення іноземних партнерів до діяльності концерну», - сказав він.

Як повідомив глава держави, найближчим часом будуть прийняті кадрові рішення щодо складу наглядової ради «Укроборонпрому» у зв’язку із завершенням повноважень окремих членів цієї ради.

«Я доручив полковнику Сергію Кривоносу підібрати відповідні пропозиції та організувати конкурси для того, щоб у тому числі із залученням наших міжнародних партнерів - країн-членів НАТО, з метою забезпечення довіри і прозорості, укомплектувати нову наглядову раду «Укроборонпрому». Для мене є абсолютно принциповим, якщо ми будемо мати можливість отримати новітнє обзроєння - воно буде в руках українських воїнів»,- підкреслив Порошенко.

Як повідомляв УНІАН, 16 березня президент підписав указ, яким ввів у дію рішення РНБО від 6 березня «Про реформування оборонно-промислового комплексу та підвищення рівня прозорості виконання державного оборонного замовлення».